DOĞA KOLEJİ SALİHLİ KAMPÜSÜ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Eğitimde fark yaratan konseptleri ile eğitimin Türkiye'deki lideri Doğa Kolejinin Salihli Kampüsü düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı.

ETİKETLER : DOĞA KOLEJİ SALİHLİ KAMPÜSÜ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Salihli’nin yeni eğitim yuvası olan Doğa Koleji Salihli Kampüsü, öğrencileri ile buluştu. Salihli’ye kaliteli eğitim imkanı taşıyan Doğa Koleji, kampüs sayısını arttırarak her çocuğa ulaşmak için çalışıyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Doğa Koleji Salihli Kampüsü açılışının ilk konuşmasını kurucular adına Özgü Gülşah Aydoğdu yaptı. AydoğduAltın şehir olarak bilinen Salihli’yi, zengin kültürel ve tarihsel mirası, bereketli tarım toprakları, doğal enerji kaynakları ile gelişimi ve değişimi kucaklayan bir kenttir. Yüzyıllar öncesi olduğu gibi, tarihin değişimine katkı sunmaya devam edeceğiz. Salihli Doğa Koleji olarak, kentimize yenilikler getirmek, bu defa dünyanın çehresini iyi eğitim almış gençler yetiştirerek değiştirmek arzusundayız. Çünkü bizler biliyoruz ki Doğa Koleji, dünyaca kabul görmüş eğitim modeli ile özgüveni yüksek, yeteneklerini keşfetmiş nice bilim insanları, akademisyenler, sanatçılar ve sporcular yetiştirerek, dünyanın tarihini değiştirmeye devam edecektir” dedi. AydoğduDoğa Koleji olarak hedefimiz öğrencilerimizin çocukluk edinimlerini oluştururken, anaokulundan liseye kadar, akademik, sosyal ve sanatsal yetilerle, eğitimi teknoloji ile harmanlayarak, onları hayata hazırlayıp, birer dünya vatandaşı olmalarını sağlamaktır. Geçmişte olduğu gibi, tarihi yeniden yazmak için Salihli Doğa Kolejinin şehrimize, ülkemize, insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Salihli Doğa ile Değişim Yaşayacak”

Eğitim ve öğretimi tanımlamanın çok farklı bir şey olduğunu vurgu yapan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Veliler olarak beklentilerinizi, öğrenciler olarak hedeflerinizi, öğretmenler olarak da ortaya koyduğunuz değerleri 3 paydaş altında, birlikte çözme ve başarıya götürme mecburiyeti vardır. Eğitim ve öğretim öyle bir süreçtir ki, çocuklarımızın şekillendirilmesi, ancak ve ancak temel değerler ile olur. Ülkemizin değerleri, okulların değerleri ile olur” dedi. Salihli’de bir değişimi yaşadıklarını belirten Başkan Kayda, “başarı için öğretmen, öğrenci ve veli üçgenini çok iyi kurmamız gerekiyor. Bu üçgeni kurarsak başarıyı yakalayabiliriz” şeklinde konuştu. Doğa Kolejinin temsilcilerine de seslenen Başkan Kayda, “Biz burada Salihli’nin gençlerini yetiştireceğiz diyorlarsa, ben onların her zaman yanındayım. Çünkü iyi bir eğitim kadrosu kurdular. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

“Eğitimde Lider Kurumuz”

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle ise “124 kampüsü, 485 okulu, 8 bin 500 öğretmeni, 13 bin 500 çalışanı ile Türkiye’nin eğitimde lideri olmanın gururunu yaşıyoruz. Biz Salihli’ye sadece Doğa markasını getirmedik. Markayla birlikte sistemini getirdik. İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da, Antalya’da, Samsun’da ne eğitim, nasıl eğitim veriyorsak, aynısını Salihli’ye getirdik. Bundan sonraki süreçte nitelikli eğitimi burada uygulamaya başladık. Nitelikli eğitim demek, nitelikli insan yetiştirmek demektir. Nitelikli eğitimden kastımız, birinci önceliğimiz, nitelikli öğretmenle, sürekli güncellemeyle öğretmenlerimizi dünyayla entegre bir şekilde eğitimi yürütmek, çocuklarımızı dünya ile entegre etmektir” dedi. Eğitimde öğretmenin öneminin vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Lüle,  “Öğrencilerin, yeni yetişen gençlerin de ihtiyaçları sürekli farklılaşır. Okullarda öğretilen bilgilerin artık bir kısmı öğretilmez duruma gelir. İki yıl önce öğretilen bilgilerin çoğu artık öğretilmiyor. Çünkü artık onların öğrenme değeri ortadan kalkmıştır. Bu nedenle değişen ve güncellenen her şeyde, ihtiyaçta, öğretmenleri de sürekli her yıl güncellememiz gerekiyor. Eğitimde önemli bir husus da, eğitim materyalleri ve kitaplarıdır. Bizde her yıl mutlaka, bilgiler değişip, ihtiyaçlar farklılaştığı için, çocukların algıları değiştiği için, bütün kaynaklar güncellenir” dedi.

“Biz Ülkemiz İçin Çalışıyoruz”

Akademik başarılara önem verdiklerini belirten Lüle, “Ayrıca dil öğretimini mutlaka çocuklarımıza vermek zorundayız. Eğer dünya ile entegre olmak istiyorsak, teknolojiyi vermek zorundayız. Akademik başarı, teknoloji ve yabancı dil yeterlimidir, elbette değildir. Bunların yanında 3S dediğimiz, sanat, spor ve sosyal aktivitelerin okullarda mutlaka yetirince verilmelidir” dedi. “Doğa Koleji olarak biz ülkemiz için çalışıyoruz” diyen LüleSalihli Doğa Kolejimiz, hem kurumuzu adına, hem ülkemiz adına hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Efes Bandosu’ndan Muhteşem Konser

Yapılan konuşmaların ardından Doğa Koleji açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.Doğa Koleji açılışına Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu, Doğa Koleji Müdürleri, kurucuları ile davetliler katıldı. Protokol üyeleri ve davetliler koleji gezerken açılış programı Efes Bandosu’nun muhteşem konseri ile son buldu.