DOĞA KOLEJİ, TÜBİTAK GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİKÇİLİK YARIŞMASI'NDA TÜRKİYE 1.'Sİ

26-30 Mayıs tarihlerinde Ankara TÜBİTAK'ta finali yapılan Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'nda “ Ayçiçeği Şemsiyesi” isimli projeleri ile finale katılmaya hak kazanan Sarıyer Doğa Okulu öğrencileri Semih Kudun ve Dilara Bulut Türkiye 1.'si oldu.

ETİKETLER : başarı , tübitak , proje başarısı
TÜBİTAK’ın, Lise öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlayarak yenilikçiliği, girişimcilik sürecinin merkezine yerleştiren bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla bu sene ilk olarak lise öğrencileri arasında düzenlediği Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'nda, turizm kategorisinde Sarıyer Doğa Koleji öğrencileri Türkiye 1.'si oldu. Semih Kudun ve Dilara Bulut'un Ayçiçeği Şemsiyesi Projesi, günün her saatinde yer değiştiren, güneşe rağmen güneşi takip eden sensörler sayesinde belirlenmiş bir alanda sürekli gölge oluşmasını sağlıyor. Böylece açık alanlarda (deniz – havuz kenarları, restoranlar) güneşten zahmetsizce korunurken aynı zamanda konforlu ve rahat vakit geçirme imkanı elde ediliyor.Bu büyük başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.