DOĞA KOLEJİ TÜRKİYE GENELİ 2. YARATICI YAZARLIK FESTİVALİ ANTALYA'DA GERÇEKLEŞTİ

Türkiye'de ilk defa Doğa Koleji tarafından düzenlenen Yaratıcı Yazarlık Festivali'nin ikincisi, 1000’e yakın öğrenci, yazar ve akademisyenin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi.

ETİKETLER : yaratıcı yazarlık , yazarlık festivali , ortaokul festival , feyza hepçilingirler , antalya festival , salih zeki akbay

Dört gün süren ve dolu dolu geçen festivalin açılış konuşmasını yapan Doğa Koleji Türkçe Bölüm Başkanı Hurihan Yıldırım:Çocuklarımızın okuma yazma becerilerini daha da ilerletmek istiyoruz. Bu nedenle festivalimizi geleneksel hâle getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Feyza Hepçilingirler’in onur konuğu olduğu festivalde çok sayıda yazar ve akademisyen yer aldı. İlk gün öğrencilerle buluşan Feyza Hepçilingirler, çocuklar ile yazma üzerine sohbet etti. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan başarılı yazar, kitap okumanın ve yazı yazmanın insanın hayal dünyasına kattıklarına değindi. Öğrencilerle bol bol fotoğraf da çektiren Hepçilingirler, gençlerin yazarlarla bir araya gelmesinin önemini vurguladı. İlk kez bu kadar kalabalık bir öğrenci grubuna hitap ettiğini ifade eden yazar, çalıştaylarda da öğrencileri ziyaret ederek eğitimlere katkıda bulundu.

İkinci ve üçüncü gün öğrenciler çalıştaylarda yazarlar ile buluştu. Dilek Tokay, Ömür Kurt, Ayşe Erbulak, Koray Avcı Çakman, Bülent Sezgin, Burcu Aktaş, Gülayşe Koçak, Göktuğ Canbaba, Füsun Çetinel, Birsen Ekim  Özen, Hacer Kılcıoğlu, Renan Özdemir, Banu Özdemir çocuklara yaratıcı yazarlık üzerine eğitim verdiler. Her gün 7 saat yaratıcı yazarlık üzerine eğitim alan öğrenciler, eğlenceli bir eğitim geçirdiler. Çocuklara yazmanın önemini anlatan yazarlar, farklı etkinliklerle öğrencilerin eğitimlere ilgisini artırdı. Çocuklar kadar yazarların da keyif aldığı festivalde yazarlar festivalin önemine sık sık dikkat çekti.

Yoğun ve eğlenceli ders aralarında otelde havuza da giren çocuklar eğlenceli görüntüler sergiledi. Eğitim molalarında havuzda arkadaşları ile bol bol yüzerek enerji depoladılar. Eğitim saatleri dışında Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini de gezen minik yazarlarımız, öğretmenleri ve arkadaşları ile keyifli zamanlar geçirdi.

Eğitimlerinin ardından ilk akşam Erdal Karakaya, Alp Özalp ve Asya Çağlar Öztürk çocuklarla ‘’Bir  Kitabın Çıkış Öyküsü’’ panelinde bir araya geldi. Çocuklarla sohbet ederek kitap yazma süreçleri hakkında bilgi verdiler. İkinci akşam ise Sabri Ugan, Uğur Önver, İlknur Bozkurt, Dilşad Çelebi ‘Yaratıcı Yazarlık ve Medya’’ panelinde çocuklarla bir araya geldiler. Festivalde panel heyecanını da yaşayan çocukların panele yoğun ilgisi dikkat çekiciydi.

Öğrenciler, aldıkları bu eğitimin bakış açılarını değiştirdiğini, böyle büyük bir festivale katıldıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Pek çok öğrenci yazarların kitaplarını imzalatarak yazarlarla  fotoğraf çektirdi. Ödül töreninde sertifikalarını alan öğrenciler büyük heyecan yaşadılar. Törene büyük titizlikle hazırlandığı gözlemlenen öğrenciler mutluluklarını öğretmenleri ile paylaştı. Sertifika törenine katılan Doğa Koleji Akademik Direktörü Salih Zeki Akbay kurum olarak bu festivali çok önemsediklerini anlattı. Çocuklara ‘’İlerde aranızdan değerli yazarlar çıkacak. Yazmayı bırakmayın. Ne olursa olsun yazın!’’ dedi.