DOĞA KOLEJİNDE KAMU DENETÇİLİĞİ KONFERANSI DÜZENLENDİ

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (Ombudsmanlık) liseler arasında başlattığı ‘İyi Yönetim İlkeleri’ yarışmasının tanıtımı amacıyla düzenlenen konferans, Doğa Koleji Gaziosmanpaşa Kampüsünde gerçekleşti.

ETİKETLER : Ombudsmanlıki , şeref malkoç , numan hatipoğlu , tahsin usta , abbas güçlü , doğa koleji gaziosmanpaşa kampüsü

Doğa Koleji Gaziosmanpaşa Kampüsü, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ombudsmanlık Konferansı’na ev sahipliği yaptı. 6 Şubat Çarşamba günü düzenlenen konferans, başta Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç olmak üzere, Kamu Denetçisi Saadettin Kalkan, Gaziosmanpaşa İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Düzgün, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Usta, Gazeteci/Yazar Abbas Güçlü ve ilçede bulunan okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Konferans kapsamında, kamu denetçiliğinin dünyada ve ülkemizdeki yeri hakkında bilgi verilmesi, Kamu Denetçileri Kurumunun (Ombudsmanlık) liseler arasında başlattığı “İyi Yönetim İlkeleri” yarışmasının tanıtımının yapılması amaçlandı.

Sadettin Kalkan konuşmasında, Osmanlı Devleti’nden bu yana ülke yönetimini yapan kişilerin halkının refahı için kafa yorduğunu, bunun için de denetim mekanizmaları oluşturduğunu ifade etti.

En Fazla Talep Eğitim Alanından

Başdenetçi Şeref Malkoç:Hiçbir mercii, hiç kimse denetlenmekten haz etmez; denetlenmek kavram olarak soğuk ve iticidir fakat; denetim olmadan da iyileşme ve ilerleme mümkün değildir.’ dedi. Kamu denetçiliğinin ülkemizde geç başlatıldığını ifade eden Malkoç, ‘En fazla eleştiri ve talebi eğitim alanından alıyoruz’ şeklinde konuştu.