DOĞA KOLEJİNDE YANGIN ve DEPREM TATBİKATI

Doğa Koleji Ataşehir 1 Kampüsü’nde öğrencilere ve çalışanlara, deprem ve yangın eğitimi verilerek tatbikat yapıldı.

ETİKETLER : ilk yardım tatbikatı , yangın kurtarma , doğal afet eğitimi , doğa koleji ataşehir

Deprem ve yangın esnasında kötü sonuçları en aza indirgemek ve ortadan kaldırmak için Doğa Koleji öğrencileri ve çalışanları tatbikat gerçekleştirdi. Öğretmenlere, öğrencilere ve çalışanlara tatbikat öncesi eğitim verildi.

Büyük can ve mal kayıplarına neden olan deprem ve yangın gibi doğal afetler insanların ruh beden sağlığı üzerinde uzun yıllar sürecek etkiler bırakır. Afetler, binlerce insanın sakat kalmasına, işgücü ve enerji kaybına neden olurken, ülke ekonomisine zarar verebilir. Doğa Koleji doğal afetlerin bu zararlarını ortadan kaldırabilmek adına tatbikatı dört aşamada gerçekleştirdi. Doğal afet tatbikatı, eğitimden sonra siren sesiyle başladı. Siren sesiyle birlikte öğrenciler, öğretmenler ve çalışanlar düzenli bir şekilde dışarı çıkarak bulundukları binayı terk etti ve  güvenli bir alana alındı. Okul bahçesinde ise  çıkarılan temsili yangının söndürme tatbikatı gerçekleşti.

Tatbikat Aşamaları

* Yangında görev alacak, koruma, kurtarma ve söndürme ekiplerinin eğitimi verildi.
* Öğretmenler tarafından deprem ve yangın durumunda yapılacak işler hakkında öğrencilere bilgi aktarımı yapıldı.
* Deprem tatbikatında deprem anında neler yapılacağı gösterildi.
* Yangın tatbikatı ile tüm personel ve öğrencilerin belirlenmiş olan toplanma alanlarına çıkışı ve örnek yangın söndürme gösterisi gerçekleştirildi.