DOĞA KOLEJİ’NDEN KÜRESEL BARIŞA KATKI!

Student Orient Education System (SOES) eğitim programı içerisinde uyguladığımız derslerden biri olan ve öğrencilerimizin politik olaylara karşı farkındalığını arttırmayı hedeflediğimiz Uluslararası İlişkiler dersi kapsamında 2.Küresel Barış Zirvesi’ni gerçekleştirdik.

ETİKETLER : küresel barış , zirve , soes , pelin batu , inal batu , celal pir , Enerji Verimliliği Haftası

İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde, Enerji Verimliliği Haftası’na ithafen düzenlediğimiz zirvede öğrencilerimiz birçok ülkenin İstanbul’daki başkonsolosları, eğitim ve kültür ateşeleri bir araya gelerek enerji kaynaklarının, dünyada  barışın ve istikrarın sağlanmasındaki önemini  değerlendirdi. Zirveye katılan öğrenciler, ön araştırma yapmış olduğu ülkenin bulunduğu grupta yer alarak konuyla ilgili yaptıkları kapsamlı çalışmaları sundu.

ABD, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Pakistan, Suudi Arabistan, Belçika, Polonya, İspanya, Brezilya, KKTC, Panama, Kırgızistan gibi ülkelerin diplomatlarının, çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin, basın mensuplarının katıldığı zirvede Star Tv Haber Spikeri Celal Pir ve eski büyükelçi İnal Batu’nun kızı oyuncu ve tarihçi Pelin Batu’da yer aldı. Doğa Okulu öğrencileriyle uluslararası deneyimlerini paylaşan davetliler, Küresel Barış Zirvesi’nin öğrencilerimizin politik olaylara karşı görüşleri ve farkındalık düzeylerini artırmaya yönelik faydalarına dikkat çektiler.