DOĞA LİSELERİ TERCİH VE KARİYER DANIŞMANLIĞI ZÜMRESİ, SAİT GÜRSOY'UN KATILIMIYLA ZİRVEYE DÖNÜŞTÜ!

Sabah Gazetesi köşe yazarı ve CNNTürk “Başarıya Doğru” program yapımcısı ve sunucusu Sait Gürsoy, Doğa Anadolu Liseleri rehber öğretmenleriyle Tercih ve Kariyer Danışmanlığı zümresinde buluştu.

ETİKETLER : sait gürsoy , salih akbay , lise zirve , kariyer ve lys tercihleri , lys , sibel izgiman , doğa liseleri , doğa rehberlik , lise eğitim koçu

Doğa Anadolu Liseleri rehber öğretmenleri İstanbul'da zümre değil adeta bir eğitim zirvesinde bir araya geldi. İstanbul ve tüm Türkiye'deki kampüslerimizin katılımıyla gerçekleşen Tercih ve Kariyer Danışmanlığı zümresinin açılış konuşmacısı Sait Gürsoy; üniversite ve kariyer tercihinin öğrenciyi tanıyan uzmanlar eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizerek "öğrencileri en iyi okuldaki rehber öğretmeni tanır" mesajını verdi. Kariyer planlamada disiplinler arası bakış açısının önemine değinen Gürsoy, gençlerin farklı alanlarda yan dal, çift ana dal programlarıyla uzmanlık kazanması gerektiğini, üniversitelerin eğitim ve sosyal olanaklarının iyi araştırılması gerektiğini hatırlattı.

Doğa Koleji Akademik Direktörü Salih Akbay, üniversite sınavlarına başvuran adayların %30’unun mezun ya da üniversite öğrencisi olduğunu belirterek öğrencilere doğru ve mutlu olacakları tercih yapmaları konusunda rehber öğretmenlerin sorumluluğu olduğuna değindi.

Lise Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Sibel İzgiman, tercihin, sadece puana göre çıkartılan bir liste değil, kariyer danışmanlığının bir parçası olduğunu ifade etti. Üniversite tercihlerinde rehber öğretmenlerin kafası karışık, kararsız öğrenciler, ailesi ile çatışma yaşayan öğrencilerle karşılaşabildiğini paylaşarak psikolojik danışma becerilerinin de tercih döneminde önemli olduğunu söyledi.

İki gün süren zirvede lise rehber öğretmenlerimiz; simülasyonlar, vaka tartışmaları ve uygulamalarla tercih ve kariyer danışmanlığı alanında becerilerini geliştirme fırsatı buldu.