DOĞA'NIN ENERJİ AVCILARI İŞ BAŞINDA!

Siz de bugün termostatlarınızı kısın ve üzerinize bir kazak giyerek enerjide tasarruf edin. Tasarruflu yaşam geleceğimizin sigortasıdır.

ETİKETLER : enerji tasarrufu , enerji avcıları , tasarruflu enerji kullanımı , doğa koleji sosyal sorumluluk , çevre kirliliği , hava kirliliği

Doğa Koleji öğrencileri olarak enerji verimliliğini ve tasarrufuna dikkat çekmek için Enerji Tasarrufu Haftası'nda bir gün renkli kazaklarını giyerek okula geliyor. Termostatlarımızı 18-21 dereceye ayarlayarak ihtiyacımız olan ısıyı kullanarak fazla enerji kullanımının ve gaz salınımının önüne geçeceğimiz bu eylem velilerimizin ve öğretmenlerimizin de desteğiyle büyüyor.

Doğa'nın çevreci ve sorumluluk sahibi öğrencileri, enerji haftası boyunca gerçekleştirecekleri projelerle enerji tasarrufuna ve yaşanabilir bir dünyanın mümkün olduğuna dikkat çekiyor. Küresel bir felaketin habercisi durumuna gelen ve hızla artan sera gazı salımları içindeki en büyük pay enerji üretim-tüketim faaliyetlerine aittir.

Artık buna bir dur demeliyiz ve sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz!
Biz Doğa Koleji olarak “enerji verimliliği”ni önemseyerek çevremizdeki herkesi doğru davranışlar konusunda uyarmalıyız.

Niçin mi?

• Enerji önemlidir.
  • Enerji uygarlıktır.
  • Enerji milli sermayedir.
  • Enerji gelecektir.
  • Yaşanabilir dünya için enerjini tasarruflu kullan.

Nasıl mı?

• Evdeki tüm ampülleri değiştir. Tasarruflu ampül kullan.
  • Odalardan çıktığında lambaları kapatmayı unutma.
  • Kalın giyin ve oda sıcaklığını ılık tut.
  • Bulunduğun ortamın sıcaklığını düşür. Fazla değil, sadece 1°C.
  • Cihazları bekleme modunda bırakmamaya özen göster.
  • Asansör yerine merdivenleri kullan.
  • Gece lambasını uyumadan önce kapat.
  • Buzdolabını açmadan önce ne alacağına karar ver ve öyle aç.
  • Çamaşır ve bulaşık makinasını çalıştırmadan önce tam dolu olmasına özen göster.
  • Kullandığınız buzdolabı, çamaşır makinası gibi elektrikli aletleri A sınıfı enerji verimliliği yüksek ürünler tercih et.
  • Her yıl seninle büyüyecek bir ağaç dik ve gezegendeki karbondioksit miktarını azalt.