DOĞA'NIN MUCİTLERİ 5. SINIFTA ROBOT YAPIYOR!

SOES Eğitim Modeli ile Doğa Okulu ortaokul öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor. SOES’te bir taraftan ilgi ve yeteneklerine uygun eğitim alan öğrenciler diğer taraftan yaparak yaşayarak öğreniyor.

ETİKETLER : robot , kocaeli doğa koleji , soes , doğa'nın mucitleri , başarı
IZTECH RoboLeague (IRL), İYTE IEEE Öğrenci Kolu tarafından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün kuruluşunun 20. Yılında gerçekleştirilen ve geleneksel olarak düzenlenen TASARLA-YAP-YARIŞTIR Robot Yarışmasında Kocaeli Doğa Okulu 5. sınıf öğrencimiz Eray Aktokluk 3. oldu. Yüzlerce üniversite ve lise öğrencisini geride bırakan Eray Aktokluk jüriyi ve yarışmaya katılanları kendisine hayran bıraktı.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite ve lise öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı yarışmada, kendi tasarladığı, Stable adlı yangın söndüren robotuyla üçüncülük kazanan 11 yaşındaki Kocaeli Doğa Koleji İlköğretim 5. sınıf öğrencisi Eray Aktokluk ilgi odağı oldu. Yarışmaya anne ve babasıyla gelen Aktokluk, tasarladığı robotu ve sempatik tavırlarıyla diğer yarışmacılardan da takdir topladı. Robotlarla ilgilenmeye lego oyuncaklarıyla oynayarak başladığını belirten Aktokluk, daha sonra anne ve babasından kendisine motor ve sensör almalarını istediğini, kendi çabalarıyla da robot yapmaya başladığını anlattı.Haberin duyurusu için tıklayınız...