DOĞA ÖĞRENCİLERİ KENNEDY UZAY ÜSSÜ NASA‘DA

Doğa öğrencileri, havacılık ve uzay bilimleri ile ilgili tüm merak ettiklerini ve bu güne kadar yapılmış birçok önemli çalışmayı Orlando’daki gerçek uzay istasyonunda görme fırsatı yakaladı.

ETİKETLER : nasa , kennedy , uza üssü , gezi , eğitim , Coğrafya , Felsefe , abd , orlando

Coğrafya ve Felsefe Bölümü'nün işbirliğiyle organize edilen ABD-Kennedy Uzay Üssü eğitim programında öğrencilerimiz; uzayın bilinmeyenlerini, dünyanın en büyük uzay gözlem istasyonunda incelerken astronotlar ile yedikleri öğle yemeklerinde merak ettikleri sorularını yönelttiler. Roketlerin fırlatıldığı alanları gezerek ayrıca simülasyonlar ile bizzat o anı yaşadılar. Her bir roketin ağırlığı 18 ton civarında ve fırlatıldığı an 7 km çapında alan boşaltılıyor. Roket fırlatılırken o ısı ile eriyen demir ve platform parçaları oldukça etkileyici. Dünyada uzay mekiklerini fırlatmada 4 adet rampa bulunuyor. Birisi Rusya’da geri kalanlar ABD de. Doğa Öğrencileri yine burada Neil Armstrong’un Apollo 11 mekiğini yakından inceleme fırsatı buldular. 20 Temmuz 1969 senesinde Ay üzerinde yaptığı yürüyüşte söylediği ‘insan için küçük, insanlık için dev adım’ cümlesi de kendisi ile birlikte tarihe geçmiştir. Doğa öğrencileri de insanlık tarihi açısından önemli merkezlerde eğitimler alarak hayat boyu kullanacakları deneyimler elde ediyorlar.

Kennedy Uzay Merkezi (John F. Kennedy Space Center, KSC), 1968 yılından itibaren NASA'nın bütün insanlı uzay uçuşlarında kullanılmış ve günümüzde mevcut üç uzay mekiği'nin fırlatma ve gözetme tesisi olarak kullanılan uzay merkezi. Florida eyaleti Brevard County'de Merritt Adası'nda bulunan ve Atlas Okyanus kenarında Miami ile Jacksonville arasındaki Cape Canaveral'ın kuzeybatısında yer almaktadır. Yanında ABD Hava Kuvvetleri'nin Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu (Cape Canaveral Air Force Station: CCAFS) bulunmaktadır. NASA'nın insansız uzay uçuşları için bu istasyon kullanılmaktadır. Uzunluğu yaklaşık 34 mil (55 kilometre) ve genişliği yaklaşık 6 mil (10 kilometre). Yüzölçümü ise 219 square mili (570 km2). 2008 yılı itibariyle toplam 13.500 kişi çalışmakta...

Öğrencilerimiz daha sonra Miami Üniversitesi’nde katıldıkları eğitim programı sayesinde Dünya Üniversiteleri hakkında yeni fikirler elde ettiler. Öğrencilerimiz eğitimleri dışında arta kalan zamanlarında ise Miami ve Orlando şehirlerinin önemli merkezlerinde keyifli zamanlar geçirdiler.