DOĞA ÖĞRENCİLERİ KÜBA YOLCUSU!

Doğa Okulları öğrencileri “Yerinde ve yaşayarak eğitim” modeliyle dünyanın en önemli ülkelerinden Küba'yı mercek altına alacak.

ETİKETLER : yaşayarak öğrenme , küba gezisi , doğa okulları yurtdışı eğitim programları , yurtdışı dil programı

Özgün ve ayrıcalıklı eğitim programlarıyla dünya vatandaşları yetiştiren Doğa Okullarıöz güveni yüksek, “başarı” algısı ile tanışmış bireyleri hayata hazırlıyor. Daha önce CERN, Nepal, Hindistan, Kenya, Amazonlar ve Avustralya’yı ziyaret eden Doğa öğrencileri, 19 - 25 Mart 2016 tarihlerinde Küba'yı keşfederek farklı kültürlerle tanışmaya devam ediyor.

Geziler Neden Önemli?

Dünyada artık yeni nesil eğitim hakim... Global dünyada başarılı bir kariyer elde etmek için sadece akademik başarı yetmiyor. Öğrencilerin teknolojiye hakim, seyahat eden ve dünyaya hakim bireyler olarak iş hayatına giriş yapması gerekiyor. Tamamen eğitim ve öğretim amaçlı özel olarak hazırlanan gezi programı sayesinde öğrenciler bilgilerini teoriden pratiğe dönüştürüyor, farklı kültür, dil ve sosyal çevrelerle tanıştırıyor.

Kelimelerle Anlatılmayan Ülke; Küba

Sosyalizmle yönetilen Karayipler’deki bu adada neler yaşanıyor? Ülke ekonomisi nasıl işliyor? Amerika’ya rağmen değişime ayak direyen ülkenin geleceği nasıl olacak? Küba dünya düzenine yenik düşer mi?  Bu soruların yanıtlarını Doğa Okulları öğrencileri bizzat yerinde öğrenecek, analiz edecek, kendilerine özgü fikirler geliştirecek.

Fiziki olarak devrim öncesi dönemde donup kalmış, eski model arabalarla sokaklarında turların yapılacağı ve dünyaca ünlü meydanların, müzelerin gezileceği bu tur ile Doğa Okulları öğrencileri hayatları boyunca yaşayacakları en önemli tecrübelerden birini deneyimlemiş olacaklar.

Genç Kâşifler Küba’yı Atlas Dergisinin Fotoğrafçıları ile keşfedecek.

Seçkin gazetecilerin de öğrencilere eşlik edeceği gezide, çekilen fotoğraflardan Atlas Dergisi işbirliği ile bir kitap oluşturulacak. Öğrencilerin fotoğrafları Küba'da birlikte seyahat ettiği ünlü fotoğrafçılarla birlikte aynı sergide yer alacak.