DOĞA ÖĞRENCİLERİ MAKER HAREKETİ İLE BULUŞTU!

Doğa Öğrencileri; üreten, birleştiren, dönüştüren ve keşfedenler için ortak bir şenlikte buluştu.

ETİKETLER : maker faire , etkinlik , atölye , icat , proje , santral istanbul , şenlik , üretici , şölen , eğitim sponsoru , maker hareketi

Dünya çapında ‘Kendin Yap’ (DIY) kültürünü benimsemiş binlerce insanı bir araya getiren Maker Faire, 10 – 11 Ekim’de Santral İstanbul‘da gerçekleşti. Doğa öğrencilerinin de katıldığı yaratıcılık ve üreticilik şöleni İstanbul Mini Maker Faire’da, 3 boyutlu yazıcılar, dronlar, elektronik ve mekanik cihazların yanı sıra birbirinden ilginç daha pek çok proje küçük ziyaretçilerle buluştu.

Dikkat çekici icatların ve ilginç makinelerin sergilendiği programlar, gösteriler ve çalıştaylarla zenginleşen etkinlik, üretmeyi seven Maker’ları birbirleriyle ve icat meraklılarıyla bir araya getirerek tam bir festival havası oluşturdu. Doğa Okulları’nın eğitim kategorisindeki sponsorluğu ile düzenlenen etkinlik, atölyelerinde farklı malzemelerle deneyler yapan, el becerisi ile teknolojiyi harmanlayan ve farklı disiplinlerden ilham alan “Üreticiler/Yapanlar” yani nam-ı diğer ‘Maker’lar bu şenlikte buluşarak yaratıcılıklarını geliştirdiler.