DOĞA ÖĞRENCİLERİ NASA UZAY MÜZESİ’NDE

ABD’ye yapılan gezide New York ve Washington’da önemli merkezleri ziyaret eden öğrenciler NASA Uzay Müzesi ziyaretlerinden benzersiz bilgilerle döndüler.

ETİKETLER : ortaokul , NASA Uzay Müzesi , ABD Gezisi , NASA Eğitim programı , Simithsonian Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi

Doğa Koleji’nin öğrencilerine yaşayarak öğrenme fırsatları sunmasının bir örneği olan yurtdışı gezileri kapsamında Ocak ayında ABD ziyareti gerçekleşti. New York’ta Metropolitan Müzesi, Modern Sanatlar Müzesi gibi sadece ABD’nin değil dünyanın en önemli müzelerini ziyaret eden öğrenciler ayrıca bu şehrin sembolü olan Central Park, Empire State Building, Özgürlük Anıtı ziyaretlerini de gerçekleştirerek New York’u yakından yanıma fırsatı buldular. Öğrenciler için en önemli ziyaretlerse şüphesiz Princeton, New York, Columbia Üniversitelerine yapılan ziyaretlerdi. Üniversiteleri yakından tanıyan öğrenciler bu okullardaki eğitim şartları ve fırsatları ile ilgili bilgi sahibi oldular. Gezinin ikinci ayağı olan Washington gezisinde ise Beyaz Saray ve Parlamento Binası ziyaretlerini gerçekleştirerek ABD siyasi tarihi hakkında bilgi aldılar. Washington’daki ziyaret noktalarından biri de Simithsonian Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi’ne yapılan ziyaretti. Bu ziyarette öğrenciler uzay teknolojisi, uzay keşfi, astronomi, uzay bilimi ile ilgili yerinde eğitim alma fırsatı yakaladılar. Geziye katılan 230 öğrenci NASA Eğitim programına katılarak benzersiz bir uzay eğitimi aldı. 3 yıldır devam eden eğitim gezisine bugüne kadar 1000 öğrenci katıldı.