DOĞA ÖĞRENCİLERİ RESFEBE'Yİ TANITTI!

SOES Akıl Oyunları dersi kapsamında 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimizin üzerinde çalıştığı oyunlardan biri Resfebe.

ETİKETLER : resfebe , kelime , sözcük öbekleri , resim , sergi , tanıtım , düzce , istanbul , izmir , soes

Resfebe bir kelimenin farklı kelimeler, sözcük öbekleri ya da resimlerle anlatılması üzerine tasarlanmış bir oyun. Resfebe; anlatımında kullanılan resimlerin, harf ya da kelimelerin, duruş yönününden biçimine, yazı karakterine kadar her durumun değerlendirilmesi ve düşünülmesi gereken bir oyun. Çözüm aşamasının zihinsel gelişime katkısının yanı sıra resfebe üretiminin de zihinsel gelişime desteğinin farkında olan bizler, öğrencilerimizle kendi resfebelerimizi ürettik. Ürettiğimiz birbirinden yaratıcı çalışmaları paylaşmak çok önemliydi. Bu nedenle Türkiye’nin dört bir yerinde çeşitli sergi salonlarında, alışveriş merkezlerinde sergiler açtık, çalışmalarımızı paylaştık. Devlet okullarına giderek resfebe akıl oyununun daha fazla öğrenciye ulaşmasını sağladık, birlikte hem eğlendik hem de öğrendik. Batman’dan Düzce’ye, İstanbul’dan İzmir’e birçok ilde valiliklere belediyelere gittik. Valilerimizin, belediye başkanlarımızın ya da milli eğitim müdürlerimizin ismine özel hazırladığımız resfebe çalışmalarını kendilerine hediye ettik, böylece resfebe çalışmamızın daha çok kişiye ulaşmasını sağladık. Mesleğinde tanınmış ünlü müzisyenleri, oyuncuları da unutmadık. Öğrencilerimizin isimlerine hazırladıkları resfebe çalışmaları kendilerine hediye ettik ve çok güzel tepkilerle karşılaştık.