DOĞA ÖĞRENCİLERİ TOPRAĞA RENK VERDİ!

Doğa Okulu öğrencileri, yeşil ve mavinin buluştuğu Bursa ve İznik’te, Ekoloji ve Ortaokul Sosyal Bilgiler Bölümü öncülüğünde ve Majole tarafından organize edilen Doğa Goes Green Eğitim Programı’nda bir araya geldiler.

ETİKETLER : sosyal bilgiler , toprak , İznik Gölü , Ayasofya Müzesi , çini kazı alanları , Yeşil Camii , Tarihi Kapalı Çarşı , Karagöz ve Hacivat Müzesi , mudanya , Cumalıkızık

Birçok medeniyetin kalıntılarını günümüze taşıyan Bursa ve İznik’te düzenlenen Doğa Goes Green Eğitim Programı kapsamında  öğrencilerimiz seramik atölye çalışmalarına katılarak yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirme imkanı buldular. Baia Burs Hotel’de,  alanında uzman ekologlar öncülüğünde yapılan çalıştaylarda ise; en önemli doğal varlıklarımız arasında yer alan toprağın  önemine değinen öğrencilerimiz doğal varlıkların sürdürülebilirliğini tartıştılar.

İznik Gölü, Ayasofya Müzesi, çini kazı alanları, Yeşil Camii, Tarihi Kapalı Çarşı, Karagöz ve Hacivat Müzesi vb. birçok tarihi ve doğal mekanların ziyaretlerini de içeren eğitim programında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan yaşayan Osmanlı köyü: Cumalıkızık’ı ve Kurtuluş Savaşı’na son veren belgenin imzalandığı Mudanya’yı da ziyaret eden öğrencilerimiz  önemli kazanımlar elde ederek Doğa Goes Green Eğitim Programı’nın sonunda katılım sertifikalarını eğitmenlerinden almanın mutluluğunu yaşadılar.