DOĞA ÖĞRENCİSİNDEN ASKERİ LİSE SINAVINDA BÜYÜK BAŞARI!

Doğa öğrencilerinden Hamit Alp Cömert, Askeri Lise sınavında aldığı 99,85 puanla Türkiye 2.'si oldu.

ETİKETLER : sınav , başarı , askeri lise , eğitim , Hamit Alp Cömert , Meltem Naz Salduz

Doğa öğrencileri akademik başarıya doymuyor. 2015 Askeri Lise Sınavı'nda Türkiye 2.'si olan Hamit Alp Cömert gerçekleştirdiği röportajda başarı hikayesini paylaştı. Temel şartın Disiplinli ve Sistemli Çalışmak” olduğunu söyleyen Hamit Alp Cömert, kendisine her aşamada destek veren ailesi ve Doğa'ya da teşekkür etti.

Meltem Naz Salduz: Başarıyla neticelenen bu süreçte öğretmenlerinizle nasıl bir ders çalışma programı takip ettiniz?

Hamit Alp Cömert: Disiplinli ve sistemli çalışmak başarının en temel şartıdır. Öncelikle sınıfta anlatılan dersler iyi dinlemeli, öğretmenin üzerinde durduğu noktalar not edilmeli. Çalışırken bir cevabı ezberlemek yerine konuyu anlamaya veya problemin çözüm yolunu öğrenmeyi seçmeliyiz. Danışman öğretmenin her hafta hazırladığı “ders çalışma programı”na bağlı kalıyordum. Bunun yanı sıra geçen yıllarda çıkmış tüm ALS sorularını çözdüm. Gündelik çalışma saatim ortalama 3 saat oldu, saatlerce ders çalışmadım ama düzenli ders çalıştım ve her gün işlenen konularla ilgili mutlaka tekrar yaptım. Tüm bu çalışma süreci bu başarıyı sağlamama destek oldu.

Meltem Naz Salduz: Bu süreçte karşılaştığınız engeller oldu mu? Biraz bahseder misiniz?

Hamit Alp Cömert: Geçen yıl işlenen konuları yer yer unuttuğum zamanlar oldu. Geçmiş konuları tekrar ederek ve hatırlayamadığım yerlerde öğretmenlerimden destek alarak eksiklerimi kapattım.

Meltem Naz Salduz: Doğa öğrencisi olarak seneye bu sınava girecek olan arkadaşlar için neler söylemek istersiniz?

Hamit Alp Cömert: Başarıyı öncelikle istemek gerekiyor. Sınava hazırlanırken “buna zorunluyum” hissine hiç kapılmadım. Başarmak için “ben bunu yapmak istiyorum” dedim ve inandım.

Meltem Naz Salduz: Kazanmış olduğunuz bu başarı ne kadarlık bir sürecin emeğidir?

Hamit Alp Cömert: Eğitim-öğretim sürecinde sistemli olarak çalıştığım için, son birkaç aya yoğunlaşarak ders çalışmadım. Ortaokul öğrencilik yıllarım süresinde her zaman günü gününe konularımı biriktirmeden ve belli aralıklarla tekrarlar yaparak ders çalıştım. Bu yıl çalışma sıklığımı biraz daha arttırdım, takıldığım konularda öğretmenlerimden konularımı biriktirmeden destek aldım, konuların pekişmesi amacıyla ardından test soruları çözdüm. Acele etmeden ya da panik yapmadan her günümü öncesinden planlayarak çıktığım bu yolda kendimden emin adımlarla yanımda öğretmenlerimin ve ailemin de desteğini alarak ilerledim. Girdiğim sınavlarda dereceler yapacağıma inanarak ders çalıştım ve asla ümitsizliğe kapılmadım.

Meltem Naz Salduz: Gelecekteki hedeflerinizden bahseder misiniz?

Hamit Alp Cömert: Öncelikle aileme öğretmenlerime bana inandıkları ve tüm enerjileriyle beni destekledikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı vatanı, milleti için doğru adımlar atan yurdumuzu çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacak “ Deniz Kuvvetlerinde” kıdemli bir asker olmak istiyorum.

*Erken kayıt avantajları ve özel okul başvuruları devam ederken Türkiye’nin en büyük k12 eğitim kurumu olan Doğa Okulları yeni eğitim-öğretim yılına hazır… Özel okula kayıt sürecinde Doğa'yı tercih edecek olan veliler; erken kayıt formu ile Doğa Okulları'na ulaşabiliyor ve ayrıcalıklarla dolu bir eğitim sürecine dahil oluyorlar. Her yıl YGS, LYS ve TEOG gibi ortak sınavlarda Türkiye’nin en başarılı okulu olan Doğa, özel okullar kayıt döneminde öğrencilere sportif ve akademik başarılarına göre %100’e varan burs imkanı da sunuyor. Bu yıl uygulanmaya başlanan ve kolej kayıtlarında devlet tarafından verilen eğitim desteği de Doğa'da sizi bekliyor!