DOĞA ÖĞRETMENLERİ BÜYEM İLE YENİLENİYOR!

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Doğa Okulları işbirliğiyle tasarlanan öğretmen gelişim programı tüm hızıyla sürüyor.

ETİKETLER : büyem , boğaziçi üniversitesi yaşam boyu eğitim , öğretmen eğitimi

Doğa Okulları'nın farklı kampüslerinden projeye katılan 200 kişilik sınıf öğretmeni grubu, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden değerli akademisyenlerin içeriğini oluşturduğu eğitimlere katılarak kendilerini yenileme şansı buluyorlar.

Toplamda üç yıl sürecek uzun soluklu bir program sayesinde öğretmenlerimiz kalıcı bir yetişkin eğitimi deneyimi yaşıyorlar. Yetişkin eğitiminde yenilikçi yaklaşımların model alındığı bu özgün eğitim, Türkiye’de sadece Doğa Okulları'nda uygulanıyor.

Eğitimde drama, oyunla öğrenme, iletişim, çocuk gelişimi, eğitim teknolojileri, kuşakları anlamak, okul toplumu, duygusal zekâ gibi birçok başlıktan ve içeriği özel olarak kurgulanmış farklı eğitim modüllerinden oluşan programın sonunda öğretmenlerimiz Boğaziçi Üniversitesi’nde diplomalarını alacaklar.

Ancak diploma alabilmek için üç yıl boyunca yüzde seksen oranında derslere devam etmeleri ve verilen proje ödevlerini zamanında yapmaları gerekiyor. Bir anlamda yeniden “öğrenci olmanın” heyecanını yaşayan öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.