DOĞA OKULLARI 2. BENİM GÖRDÜKLERİM FOTOĞRAF YARIŞMASI

‘Benim gördüklerimi sizin de görebilmenizi çok isterim’ mi diyorsunuz? Kendi iç dünyanızı ancak fotoğraflarınızla mı yansıtabiliyorsunuz? İnsanların çevreye bir de sizin güzünüzle bakması için olanak sağlanmasını mı bekliyorsunuz? Doğa’nın katledilmesine seyirci kalanların bunu farkına varmalarını mı sağlamak istiyorsunuz? İşte size bir fırsat; Fotoğraflarınızı hazırlayın ve bu yarışmaya mutlaka katılın.

ETİKETLER : Benim Gördüklerim Fotoğraf Yarışması , yarışma , Kentleşen Doğa , Doğa Okulu Çamlıca Kampüsü

Doğa Koleji’nin düzenlemekte olduğu ‘Benim Gördüklerim Fotoğraf Yarışması’nın ikincisi 1 Mart 2014’ten itibaren tekrar başlıyor. Bu yıl ‘Kentleşen Doğa’ teması ile yapılacak olan yarışma, çevre ve insan etkileşiminin vurgulanmasını ve bu konuda bilinçlendirme çabalarına destek verilmesini amaçlıyor. Kentsel dönüşüm, şehirleşme, şehir kültürü oluşurken yaşanan sorunlar, çarpık kentleşme, doğanın var olma mücadelesi ve insan faktörünün buna etkisi gibi konular bu yılki fotoğrafların ana temasını oluşturuyor. Destekçi firmaların sponsor olduğu yarışmaya 14 – 18 yaş arasındaki öğrenciler ve fotoğrafçılık tutkunları katılabilecekler. Katılım şartları diğer bilgiler www.facebook.com/BenimGorduklerim adlı web adresinde yer alıyor.

İlk katılımı 17 Şubat 2014’te başlayan yarışmaya son katılım tarihi 17 Nisan 2014. Bu tarihten sonra akademisyenlerin de katıldığı jüri üyelerinin birbirlerinden bağımsız olarak seçtikleri fotoğraflar yine üyeler tarafından oylanacak ve en çok oyu alan ilk üç yarışmacı ödüller kazanacaklar. Ayrıca ilk 20’ye giren fotoğraflar, tarihi İstanbul-Taksim-Tünel binasında halka açık bir sergi şeklinde sergilenecek. Yarışmanın ödül töreni 7 Mayıs 2014’te saat  11.00/12.00  arasında Doğa Okulu Çamlıca Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. Finale kalan 20 fotoğrafın sergileneceği bu törende kazananlar da açıklanacak ve ödülleri takdim edilecek. İlk 20’ye kalan diğer finalistlere de sertifikaları verilecek. Para ödülü, otel konaklaması, fotoğrafçılık kursu ve bazı dershanelerden indirim hakkı gibi ödülleri olan yarışmaya katılım oldukça kolay. Bunun için www.facebook.com/BenimGorduklerim adlı web adresine ulaşmanız yeterli. Geçtiğimiz yıl 1500’e yakın yarışmacının katıldığı bu yarışmaya bu yıl 10.000’in üzerinde katılımcı bekleniyor. Yeteneklerinizi doğayı korumak ve bu amaçla insanları bilinçlendirmek için kullanmak istiyorsanız bu fırsatı kaçırmayın.

Kentleşen Doğa