DOĞA OKULLARI 2. “DÜNDEN YARINA TÜRKİYE” PANELİ

Doğa Okulu öğrencileri, yarının Türkiye’sini bugünden görüyor, tartışıyor, geleceğe ışık tutuyor…

ETİKETLER : Dünden Yarına Türkiye Paneli , Acıbadem Bilim Okulu , Dr. Hayri Baraçlı , Prof. Dr. Betül Çotuksöken , Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş , Doç. Dr. Ferhat Kenter , Yrd. Doç. D

Türkiye’nin geleceği 26 Mart 2014 Çarşamba günü Acıbadem Bilim Okulu Kampüsü'nde alanında uzman isimler tarafından masaya yatırılıyor. Yarının Türkiye’sini bugünden görmek isteyenler “Dünden Yarına Türkiye Paneli’’nde buluşacak. Panele; İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Maltepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Betül Çotuksöken, İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, Doç. Dr. Ferhat Kenter, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Uslu, konuşmacı olarak katılacak. Bu yılki konuşmaların ana teması; Moderneleşme ve Türkiye’nin çeşitli alanlarda şu andaki durumu olacak. Geleneksel hale gelen bu panelde Türkiye’nin bu güne kadar yaşamış olduğu gelişmeler ve gelecekte olması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunuluyor ve dinleyicilerle de bu konular soru cevap şeklinde tartışılıyor. Bu konuda algıların geliştirilmesi ve öğrencilerimizin geleceğin Türkiye’sini şekillendirebilecek bir özgüvene ve bilgi birikimine sahip olması için yapılan panele İstanbul’daki üniversitelerden de öğrenciler de dinleyici olarak katılmaktalar. Geçen yılki panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof. Dr. Niyazi Öktem, Gazeteci Mehmet Emin Önel, Hukukçular Birliği Derneği Başkanı Av. Fikri Yazıcı ve İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Ali Pulcu katılmıştı. Geçen yılki panelde, Türkiye’nin sanayi, teknoloji, sanat, eğitim, mimari, tarım, basın, telekomünikasyon, bilim teknolojileri, iç göç, şehircilik, basın ve hukuk alanlarındaki modernleşme çabaları tartışılmıştı. Bu Doğa Okulu öğrencileri, Türkiye’nin geleceğini bugünden görüp tartışma imkânı bulurken, uzman konuşmacılar gençlerle birlikte fikir alışverişinde bulunacak. Dünden Yarına Türkiye’sinin ele alınacağı panel Acıbadem Bilim Okulu’nda saat 11.00’da başlayacak ve 13.00’e kadar devam edecek.

Doğa Okulu Dünden Yarına Türkiye Paneli