DOĞA OKULLARI 3. “DÜNDEN YARINA TÜRKİYE” PANELİ

Doğa Okulu 3. “Dünden Yarına Türkiye” Paneli ile öğrencilerimiz, yarının Türkiye’sini bugünden görüyor, tartışıyor, geleceğe ışık tutuyor…

ETİKETLER : dünden yarına türkiye , tarih paneli , Prof. Dr. Hasan Taşçı , Prof. Dr. Cem Alhan , Dr. Esat Taylan , Acıbadem bilim okulu

25 Şubat 2015’te Doğa Okulu Acıbadem Bilim Okulu Kampüsünde kendi alanlarında uzman isimler tarafından ‘’Dünyada ve Türkiye’de geçmişten günümüze gelen süreçte bilim ve teknoloji alanındaki değişim ve gelişmeler ile bu alanlarda Türkiye’nin dünyadaki yeri’’ konusu tartışılacak.

Bu yılki Panele konusunda isim yapmış olan uzmanlar katılıyor. Prof. Dr. Hasan TAŞÇI, Prof. Dr. Cem ALHAN ve Dr. Esat TAYLAN, Son dönemlerde dünyada ve Türkiye’de tıp alanındaki gelişmeler ve tıp biliminin geleceği ile ilgili bilgilerini öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle paylaşacaklar.

Geçen yıl ikincisi düzenlenen panelde İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ferhat Kentel, Maltepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Betül Çotuksöken, İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Uslu, yaptıkları konuşmalarla panele katılanların büyük beğenisini topladılar.

Geleneksel hale gelen bu panelde Türkiye’nin bu güne kadar yaşamış olduğu gelişmeler ve gelecekte olması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu ve dinleyicilerle de bu konular soru cevap şeklinde tartışıldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ferhat Kentel, modernleşme ve yenileşmenin beraberinde kültürel anlamda bazı sorunları da meydana getirdiğinden bahsetti. Ferhat Kentel’in konuşmasını ‘oldukça dikkat çekici ve kışkırtıcı’ bulduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Betül Çotuksöken ise modernleşen Türkiye’de insan hakları konulu bir konuşma yaptı.

İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş; Türkiye’de şirketlerde yönetim anlayışları ve insan kaynakları konulu konuşmasında çalışanlarda aranan kriterler ve çalışanların şirketlerde aradıkları şartlar hakkında örneklendirmeli bir konuşma yaptı. İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Uslu ise Türkiye’de edebiyat alanında özellikle azınlık kökenli yazarların Türkiye’de edebiyata katkıları üzerinde durdu.

2013’te düzenlenmiş olan 1. Dünden Yarına Türkiye Paneli’ne konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof. Dr. Niyazi Öktem, Gazeteci Mehmet Emin Önel, Hukukçular Birliği Derneği Başkanı Av. Fikri Yazıcı ve İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Ali Pulcu katılmıştı. Bu panelde Türkiye’nin sanayi, teknoloji, sanat, eğitim, mimari, tarım, basın, telekomünikasyon, bilim teknolojileri, iç göç, şehircilik, basın ve hukuk alanlarındaki modernleşme çabaları tartışılmıştı.

Doğa Koleji’nin geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği Dünden Yarına Türkiye Paneli, Türkiye’de özellikle son dönemlerde görülen ulusal ve uluslararası gelişmeler karşısında Türkiye’nin durumu, Türkiye’de yakın geçmişten günümüze ortaya çıkan gelişmeler ve yarının Türkiye’sinin sağlam temeller üzerine kurgulanması için yapılması gerekenler üzerinde duruluyor. Bu konular ile ilgili olarak röportajlar, fotoğraf çalışmaları, seminerler ve konferanslar düzenleniyor.

3. Dünden Yarına Türkiye Paneli