DOĞA OKULLARI ANKARA CAZ FESTİVALİ’NDE

Ödüllü vokal Meltem Ege, tecrübeli müzisyen dostlarıyla beraber sevilen caz standartlarına farklı bir soluk kazandıran yorumlarıyla Ankaralılarla olacak.

ETİKETLER : Nardis Genç Caz Vokal , 17. Uluslararası Ankara Caz Festivali , Cansu Nihal Akarsu , Armada AVM

Onlara, bu yılın Nardis Genç Caz Vokal yarışmasında 17. Uluslararası Ankara Caz Festivali’nde sahne alma ödülünü kazanan genç yetenek Cansu Nihal Akarsu eşlik ediyor. Konserin ev sahibi Armada AVM.

Doğa Koleji sanata verdiği önemi Ankara Caz Festivaline verdiği destekle gösteriyor. Doğa Okulu Ankara Kampüsleri'nin destekleri ile devam edecek festivalde Doğa Okulu öğrencileri, performansları ile festivale renk katacaklar. Mini Caz Konseri ile festivalde yerini alacak Doğa Okulu öğrencileri Ankaralılara eşsiz bir gün yaşatacaklar.

Meltem Ege, yeni nesil caz müzisyenleri içinde kısa sürede parlamış ve genç yaşında bir vokal eğitmeni olarak da kendini kanıtlamış bir isim. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda yakaladığı başarıyı özel yetenek bursuyla okuduğu Berklee College of Music’ten en yüksek dereceyle mezun olarak zirveye taşıdı. Ayrıca, Ankara Caz Derneği’nin burs verdiği genç müzisyenlerden biri oldu. Meltem Ege, yurt içinde ve dışında birçok festivalde yer alıyor, Haziran 2012’de raflarda yerini alan Önder Focan ile kaydettikleri Songbook albümünün konserlerine devam ediyor ve Başkent Üniversitesi’nde Popüler Müzik Şarkıcılığı Sanat Dalı Başkan’ı olarak caz vokal dersleri veriyor.

Caza tutkuyla bağlanan genç vokallerin her yıl heyecanla bekledikleri Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda bu yıl dereceye giren solist Nihal Cansu Akarsu 1992 yılında İstanbul'da doğdu. 2008 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın sınavını kazanarak klarinet bölümüne girdi. 2013 yılında ve 2014 yılında Nardis Genç Caz Vokal yarışmasında ilk 10 yarışmacı arasına girdi. 20. ve 21. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde Açık Caz Orkestrası’yla konserler verdi.

Doğa Okulu Ankara Caz Festivali'nde