DOĞA OKULLARI ANKARA KAMPÜSLERİ DE MICROSOFT İŞBİRLİĞİ İLE HOUR OF CODE ETKİNLİĞİ’NDE

Dünyada on milyonlarca öğrenci kodlama saatinde buluşup “Hour of Code” küresel hareketini başlattı.

ETİKETLER : hour of code , etkinlik , kodugame lab , yazılım , kodlama , ardunio , teknoloji , bilişim , bilim , code.org , anıl çekiç

"Hour of Code" insanların nerede olursa olsun, kaç yaşında olurlarsa olsunlar bilgisayar kodlaması yapabileceklerini gösteren  küresel bir hare?ket. Doğa Okulları Ankara Kampüsleri ve Microsoft da bu etkinliği evrensel olarak destekliyor. Doğa Okulları ve Microsoft işbirliği ile Ankara Kampüsleri Ortaokul Öğrencileri "Hour of Code" kapsamında Mine Craft içerikli kodlama yaptılar. Doğalı Öğrenciler, temel bilgisayar kodlama bilgisi, algoritma ile Mine Craft uygulamalarını tamamlarken aslında herkesin bilgisayar kodlaması yapabileceğini gösterirken, bilgisayarı ya da tableti sadece oyun aracı olarak gören herkese "siz de kendi oyununuzu yazabilirsiniz" mesajını verdiler.

Etkinliğe katılan Microsoft Eğitim Genel Müdürü Anıl Çekiç Doğa Okulları Öğrencilerini bu etkinliğe verdikleri destek için kutlarken, veliler ise küresel bir hareket olan "kodlama saati" nde çocuklarına destek vermenin mutluluğunu yaşadılar.