DOĞA OKULLARI ANKARA KAMPÜSLERİ ÖĞRENCİLERİ PROF. DR. AZİZ SANCAR İLE BİR ARAYA GELDİ!

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Nobel Ödüllü bilim insanı olan Prof. Dr. Aziz Sancar Ankara’da temaslarda bulundu, Doğalı Öğrenciler ile buluştu.

ETİKETLER : aziz sancar , nobel , ödül , kimya , ankara kampüsleri , dna , onarım

DNA onarımı mekanizmaları konusunda yaptığı çalışmalarla Nobel Kimya Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın yaptığı konuşmayı Ankara Doğa Okulları ortaokul öğrencileri gerçekleştirilen törende büyük ilgi ile dinledi.  Prof. Dr. Aziz Sancar, çalışmanın ve özgüvenin önemini vurguladı ve  "Özgüveni bana cumhuriyet verdi, çok idealist hocalarım vardı. Biz Türkler her şeyi yaparız, her şeyi başarırız, İstiklal Savaşı’nı kazandık, bütün Batı’ya karşı savaştık İstiklalimizi kurduk ve şimdi devam ettirmenin yolu eğitimdir diye bize aşıladılar. Biz her şeyi yaparız düşüncesiyle büyüdüm, Biz çalıştığımız ve ürettiğimiz sürece üstün olacağız” diye konuştu.

"Gözünüzü seveyim çok çalışın"

Herkesin yakın zekaya sahip olduğunu, başarının yalnızca zekâyla değil asıl çalışmakla elde edilebileceğini vurgulayan Sancar, "O bakımdan gençlere tavsiyem, gözünüzü seveyim çok çalışın. Özellikle bilimde başka ülkeleri yenelim.” diyen Aziz Sancar Ankara Doğa Okulları Öğrencileri ile bir araya geldi. Ankara Üniversitesi’ndeki törenlerde fen ve bilimsel projelerde başarılı Doğalı Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Prof. Dr. Aziz Sancar Doğalı Öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Törenden sonra Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş törene katılan Doğalı Öğrencilere teşekkür etti.