DOĞA OKULLARI BİR KEZ DAHA DÜNYA ŞAMPİYONU!

Dünyada bir ilk! Erkek basketbol takımımızdan sonra bayan basketbol takımımız da dünya şampiyonu oldu. Dünyada ilk defa aynı okulun hem erkek hem bayan takımı dünya şampiyonluğunu elde etti ve dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

ETİKETLER : doğa koleji , doğanın melekleri

Güney Kıbrıs’ta 28 Mart’ta başlayan Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’na “Doğa’nın Melekleri” damgasını vurdu. Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nın yarı finalinde Almanları yenen Doğa Okulu Genç Bayan Basketbol Takımı, Sırbistanı 83-43 gibi ezici bir skorla yenerek Dünya Şampiyonu oldu. 40 sayı farkla rakibini alt eden Doğa’nın Melekleri, şampiyonluklarını sevinç içinde kutladı. Hem erkek hem bayan basketbol takımları dünya şampiyonu olan Doğa Okulu bir ilki gerçekleştirdi. Şampiyonada grubunu lider tamamlayan bayan takımımız çeyrek final grubunda ilk maçında turnuvanın iddialı takımı Fransa ile oynadı. Genç basketçilerimiz oldukça zor geçen karşılaşmayı 75 - 65 kazanarak yarı finale kadar yükseldi. Takımımız 3 Nisan'da gurubun diğer güçlü ekibi Almanya ile karşılaştı ve bu müsabakadan 79 - 41 galip ayrılarak adını dünya finaline yazdırdı. Takımımız dünya finalini 4 Nisan'da Sırbistan ile oynadı ve bu müsabakadan da 83-43 gibi büyük bir farkla galip geldi. Sahadan 40 sayı farkla 83-43 galip ayrılan Doğa Koleji'nde Başak Altunbey 16 sayıyla temsilcimizin en skorer ismi oldu. Melisa Korkmaz 15 sayıyla galibiyette önemli rol oynarken, Şelale Kepenç de 10 sayıyla mücadele etti. Sevgi Uzun ise 8 sayı - 6 ribaund - 5 asistle oynadı.