DOĞA OKULLARI "CLEAN WORLD CONFERENCE" TEMİZ DÜNYA KONFERANSI'NDA!

Doğa Okulları Ankara ve Bursa Kampüsleri Let' s Do It! Hareketini Destekliyor.

ETİKETLER : clean world conference , konferans , temiz dünya , çevre bilinci , sosyal sorumluluk , Let's Do It , doğa okulları ankara kampüsleri

Bursa’da uluslararası en büyük çevre organizasyonu Temiz Dünya Konferansı yapıldı. Clean World Conference (Temiz Dünya Konferansı) SİYAMDER ev sahipliğinde Holiday Inn Otel'de gerçekleştirildi.

112 farklı üye ülkenin oluşturduğu Let’s Do It! Hareketi Bursa’da küresel çapta faaliyet gösteren iklim aktivistlerini bir araya getirdi. Clean World Conference (Temiz Dünya Konferansı) kapsamında “2018 Küresel Temizlik Stratejisi” teması ile Let's Do It! hareketinin koordinatör kuruluş temsilcisi Bursa’da SİYAMDER ev sahipliğinde bir araya geldi.

Toplantıya Bursa protokolünün yanı sıra, Kosova Çevre Bakan Yardımcısı Mendim Rugova, Estonya Konsolosu Leemet Paulson, Estonya Kültür Ateşesi Lilian Kaseväli, JCI - Juniour Chamber International World 2015 Küresel Başkanı İsmail Haznedar da katıldı. 2015 başından itibaren Let’s Do It! Türkiye koordinatörlüğünü de üstlenen SİYAMDER, Temiz Dünya Konferansını Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Ekometre Gazetesi ve Doğa Okulları Ankara ve Bursa Kampüsleri desteği ile gerçekleştirdi. Aktivite kapsamında BEBKA da halen devam etmekte olan Endüstriyel Simbiyoz programını katılımcılara sundu.

Doğa Okulları’na çevre konularına gösterdiği duyarlılık ve Clean World Conference’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verildi. İklim değişikliği, küresel ısınma, çevre kirliliği gibi önemli konulara dikkat çeken Bursa Doğa Okulları lise öğrenci meclis başkanı ulusal ve uluslararası yürüttükleri çevre projelerini anlattı.

Her Mayıs ayında, belirlenen lokasyonlarda katı atıkların toplanması konusunda toplumsal farkındalık oluşturuluyor. Doğa Okulları da bir günlük temizlik hareketi olan Let' s Do It! hareketine katkı verecek.