DOĞA OKULLARI GELECEĞİN ŞAİRLERİNİ YETİŞTİRİYOR!

Öğrencilerin duygu, düşünce ve izlenimlerini doğru ve etkili bir biçimde anlatabilme yeteneği kazanmaları, Türkçe dersinde verilen beceri geliştirme eğitimine bağlıdır.

ETİKETLER : türkçe , şair , artı eğitim , dergi , öğretmen , öğrenci , 24 kasım , öğretmenler günü

Bu bağlamda Türkçe öğretmenlerinin, öğrencilere neyi, nasıl yazacakları konusunda bilgi vermeleri ve verilen bilgilerin uygulama çalışmalarıyla beceriye dönüşmesini sağlamaları önemlidir. Doğa Okulları Türkçe Bölümü olarak biz de öğrencilerimizin Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanmaları, kendilerini ifade etme, özgür, eleştirel düşünme ve iletişim kurma yeteneklerini geliştirmeleri adına geleceğin yazar, şair ve sanatçılarına her anlamda destek ve fırsat vermeyi amaç edindik. Bu ay 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğrencilerimizden “Öğretmen” konulu şiir yazmalarını istedik. Yazma aşamasında belki de geleceğin şairleri olacak çocuklarımız, öğretmenlerinin yönlendirmesi ve yüreklendirmesi ile çok güzel ürünler ortaya koydu. Büyük bir heyecanla yazılan şiirlerden Batı Ataşehir Doğa Bilim Ortaokulu öğrencilerimiz Emir Ali Kemal KINALI, Işıl Nisa DURAN, İlkim TARHAN, Ceren ŞİMŞEK ve Lalin SÖNMEZ’in şiirleri bu ay Artı Eğitim dergisinde yayımlandı. Öğrencilerimizin gururuna ortak oluyor, kendilerine bu yolda başarılar diliyoruz.

Öğrencilerimizin şiirleri için tıklayınız...