DOĞA OKULLARI İLE YILDIZLARA DOKUNUN!

Dünya Uzay Haftası'nda Doğa Koleji, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi ve Türksat işbirliği ile uzaya yolculuğa hazırlanıyor!

ETİKETLER : dünya uzay haftası , Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi , türksat , birleşmiş milletler

Geçen yüzyıl içerisinde gerçekleşen iki önemli olaydan birisi insanlığın uzayı keşfi diğeri ise ilk yapay uydu Sputnik 1’in 4 Ekim 1957’de uzaya fırlatılması olarak kabul ediliyor. Birleşmiş Milletler (BM) de 1999’da 4-10 Ekim tarihlerini “Dünya Uzay Haftası” ilan etti.

Doğa Okulu Ankara Kampüsleri, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi ve Türksat işbirliği ile Dünya Uzay Haftasını farklı organizasyonlar ile kutluyor. 4-10 Ekim tarihlerini kapsayan organizasyonlardan bir tanesi Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nde gerçekleşecek “Gökbilimi ve Uzay Eğitimi” . Amaç, uzay çalışmaları hakkında farkındalık yaratmak, evren hakkında merak edilen sorulara yanıt bulmak , uzay ve teknoloji bilimlerine, mühendislik bilimlerine eğilimin güçlendirilmesini sağlamak olacak. Hafta boyunca astronot kıyafetleri giyerek fotoğraf çektirecek öğrenciler Türksat' ın planetaryum gösterisi ile uzayın derinliklerine gizemli bir yolculuk yapacaklar, yıldızlara dokunacaklar. Etkinliklerin ilk günü olan 5 Ekim tarihinde gerçekleşecek Gözlem Gecesi' ne tüm Doğa Okulu öğrencileri ve velileri davetlidir.

Tarih: 5 Ekim 2014
Saat: 18.30 - 23.30
Yer: Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Doğa Okulu İLE YILDIZLARA DOKUNUN!