DOĞA OKULLARI ISO 27001 SERTİFİKASI'NI ALAN İLK EĞİTİM KURUMU OLDU!

Doğa'da bilgi güvenliği en üst seviyede! Doğa Okulları Uluslararası ISO 27001 Sertifikası'nı kazanarak, bilgi güvenliğini belgeledi.

ETİKETLER : ISO , sertifika , uluslararası , ISO 27001 , bilgi güvenliği , teknoloji , vizyon , başarı

Doğa Okulları kurulduğu 2002 yılından bu yana yaptığı teknolojik yatırımlarla çağdaş eğitimin öncülüğünü üstleniyor. Eğitim alanının en önemli unsurunun da bilgi olduğunu biliyor ve yaptığı yatırımlarla bunu destekliyoruz.

Uluslararası ISO 27001 Sertifikası alan ilk eğitim kurumu; Doğa

Doğa Okulları bilgi güvenliğini uluslararası bir belge ile belgelendirmek adına bir yıllık çalışmanın ve uzman denetçilerin gerçekleştirdiği sayısız denetlemelerin ardından Uluslararası ISO 27001 Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Doğa Okulları, eğitim sektöründe bu sertifikayı alan ilk eğitim kurumu olmanın da haklı gururunu yaşıyor.

Uluslararası ISO 27001 Sertifikası’nın takdim edildiği törende Doğa Okulları Genel Müdürü Bünyamin ÇELİKTEN, Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Ömer ÖMEROĞLU, Bilgi Teknolojileri Müdürü Alper KÖKSOY, Kalite Yöneticisi Turgay ÇAKIRMANOĞLU, Danışman Firma Uitsec Genel Müdürü Batuhan TOSUN, Proje Yöneticisi Işıl ÖZDEN ve Denetleme Firması Denetik Genel Müdürü Adnan KARADAŞ hazır bulundular.

"Teknoloji de bizim başından beri yatırım yaptığımız bir alan ve bu alanda her zaman iddialı olduk."

Denetik firması Baştetkikçisi Adnan KARADAŞ‘tan ISO 27001 belgesini törenle alan Doğa Okulları Genel Müdürü Bünyamin ÇELİKTEN şunları söyledi:

“Kurum bünyesinde makul ve mantıklı bir çalışma ile stratejilerinizi doğru seçerseniz bir zaman sonrasında şartlar sizi doğru yerlere sürüklüyor ve hata yapma şansınızı da azaltıyor akabinde her türlü taş yerli yerine oturuyor ve istikrarlı bir büyümeyi yakalıyorsunuz. Tabi büyümenin ve büyüklüğün getirdiği avantajları her alana yansıtmanız gerekiyor. Teknoloji de bizim başından beri yatırım yaptığımız bir alan ve bu alanda her zaman iddialı olduk. İlk radikal kararımız olan 2006 yılında tüm okullarımıza akıllı tahta koyduğumuzda da, bambaşka bir bakış açısıyla yola çıkmıştık. Bir sene sonrasında ise tüm Türkiye’nin toplamı kadar akıllı tahtamız olmuştu. Sonrasında teknolojiyi doğru yöntemlerle eğitime adapte ederek bir eğitim modeli oluşturduk. Günümüzde ise biz kaliteliyiz demek yeterli olmuyor vizyon, başarı, ödüller güzel ama sürdürülebilirliğin de olması gerekiyor. Kaliteli bir sürdürülebilirliği sağlamayabilmek için de Türkiye ve uluslararası platformlarda akreditasyon şarttır. Bunun için uluslararası denetleme kurumlarının tüm koşullarını sağlayacak özenle tasarlanmış bir akreditasyonla çok önem verdiğimiz uluslararası ISO 27001 belgesini almaya hak kazanmıştır. Her alanda iddialı olduğumuz gibi uluslararası platformda da kalite belgeleri almaya devam edeceğiz.”

Eğitim teknolojilerinde bilgi güvenliği ve sürdürülebilirlik...

Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Ömer ÖMEROĞLU ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Doğa Okulları teknolojiyi takip etmenin yanı sıra Türkiye de eğitim sektörüne yön veren bir kurum olmuştur. Bugün Türkiye gündeminde akıllı tahta, tabletli eğitim var ise bunun öncüsü Doğa Okuları’dır. Eğitim Teknolojileri ders içerikleriyle dünyada örneği bulunmayan bir eğitim modeline imza atmıştır. IOT, Bigdata, Data mining, SketchUp dersleriyle öğrencilerimizi; K12 seviyesinde teknoloji dersleri ile tanıştırarak eğitim teknolojilerine yeni bir boyut kazandırmıştır. Eğitimde teknolojiyi kullanırken aynı zamanda güvenlik unsurlarının da en üst düzeyde olması ve sürdürülebilir olmasını sağlamanız gerekiyor. Yaptığımız güvenlik yatırımlarını da uluslararası denetleme kuruluşlarından aldığımız belgeler sayesinde desteklemiş bulunuyoruz. Ekibimle birlikte yaptığımız 1 yıllık bir çalışma sonrasında ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ni alan ilk eğitim kurumu olmanın gururunu yaşarken bununla yetinmeyerek ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi, ISO 20000 Hizmet Yönetim Sistemi, BS 10012 Veri Koruma ve Kişisel Bilgi Yönetim Sistemi belgelerini alarak, Turkiye de bu belgeleri alabilmeyi başarmış olan sayılı kurumların başında olmayı amaçlıyoruz.”