DOĞA OKULLARI İZMİR’İN SULARINI TEMİZLİYOR!

Moringa Oleifera bitkisinin suyu temizleme konusundaki özelliğini keşfettik...

ETİKETLER : Moringa Oleifera , Doğa Okulu çevre projeleri , İZSU , İzmir Mavişehir Doğa Koleji , Gediz nehri , 22 Mart Dünya Su Günü

Çağımızın en büyük problemlerinden biri olan küresel ısınmanın sonucunda tüm canlılar temiz su kaynaklarının azalması tehdidiyle karşı karşıyadır. Bizler İzmir Mavişehir Doğa Koleji Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilgiler öğretmenleri olarak 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında bu konuda farkındalık yaratmak istedik ve araştırmalarımız sonucunda MORİNGA OLEİFERA bitkisinin suyu temizleme konusunda bize yardımcı olacağını keşfettik. Son derece doğal ve ekonomik olan bu arıtma yöntemini geliştirerek İZSU ya başvurduk. Projemiz yetkililer tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla karşılandı. Bu çevreci projeye İZSU nun verdiği büyük destekle İzmir’de temiz suya ulaşabilme adına büyük bir adım atıldı. Gediz nehrinden alınan örneklerin okul laboratuvarında Moringa Oleifera  bitkisi sayesinde temizlenmesinin ardından kirli ve temizlenmiş su örnekleri analiz edilmek üzere İZSU laboratuvarlarına gönderilecek.