DOĞA OKULLARI KİTAPTAN KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ

Kitaplar,Türkiye ile Makedonya arasında gönül ve kültür köprüsü oluyor.

ETİKETLER : Doğa Okulu kitaptan Kardeşlik Köprüleri , Atatürk’ün İzinde Balkanlar , Doğa Tarih Atölyesi Kulübü , Doğa Okulu Öğrenci Meclisleri

Tarihi ve kültürel bağımızın olduğu Makedonya’da bazı devlet okullarında Türkçe dersleri okutuluyor. Bu okulların kütüphanelerinin Türkçe eserler yönünden zenginleştirilmesi gerektiğini gördük. Bu nedenle “Doğa Tarih Atölyesi Kulübü” ve “Doğa Okulu Öğrenci Meclisleri'nin” öncülüğünde, uluslararası sosyal ve kültürel sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Amacımız Makedonya’daki bu okullarda zengin bir Türkçe kitaplığı oluşturmak ve böylece dil ve kültür bağımızın daha da güçlenmesine yardımcı olmak.

Öğrencilerimiz, ulaşabilecekleri kişi ve kurumlardan konumuza uygun kitaplar veya maddi yardım topluyorlar. Maddi yardımlarla da anlaşmalı yayınevlerinden kitaplar satın alınacak. Toplanacak bu kitapları 1-4 Mayıs tarihleri arasında Makedonya’yı da içine alan ‘’Atatürk’ün İzinde Balkanlar’’ adlı eğitim programı sırasında ilgili okullara teslim edeceğiz.

Protokol Töreni 3 Mayıs 2014’te Makedonya-Üsküp’te yapılacak. Bu çalışmaya katılmak ve katkıda bulunmak isterseniz bilgi almak için cem.simsek@dogakoleji.k12.tr veya gokhan.cakir@dogakoleji.k12.tr adreslerine mail atmanız yeterli.

Doğa Okulu KİTAPTAN KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ