DOĞA OKULLARI LİSELER ARASI AKIL OYUNLARI YARIŞMASI

9. sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen Akıl Oyunları Yarışması'nda başvurular başladı!

ETİKETLER : liseler matematik yarışması , akıl oyunları , doğa lise eğitimi , doğa okulları yarışma

Doğa Okulları Lise Matematik Bölümü'nün 9. sınıflara yönelik düzenlediği Doğa Okulları Liseler Arası Akıl Oyunları Yarışması'nın ilk aşama sınavı 14 Aralık'ta gerçekleşiyor.

Öğrencilerin zihinsel kapasiteleri ve becerilerini akıl oyunları ile geliştirmeyi amaçlayan
Akıl Oyunları Yarışması'nda öğrenciler, hem eğlenceli vakit geçirecek hem de analitik düşünme teknikleri ile tanışacak.

Yarışmanın 14 Aralık'ta düzenlenecek olan aşamasında, Doğa Okulları'nın bütün kampüslerindeki 9. sınıf öğrencilerine çoktan seçmeli yazılı sınavı uygulanacak. Bu aşama sonunda her kampüsün üç kişilik akıl oyunları takımları belirlenecek. 2.aşamada ise (13-17 Şubat 2017) e-Doğa üzerinden online sınav yapılacak ve 9 bölgeden finalistler seçilecek. Yarışmanın son aşamasında (Nisan 2017) Akıl Oyunları Türkiye Finali gerçekleşecek ve bölge finalisti olarak gelen takımlar yarışacak. Yarışma başvurusu matematik öğretmenlerine yapılacaktır.