DOĞA OKULLARI MOSTRATEC BİLİM OLİMPİYATLARI’NDA DÜNYA ŞAMPİYONU!

Doğa Okulları Brezilya MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları’nda bilimsel proje yarışmalarındaki başarısını yeni bir Dünya Şampiyonluğu ile taçlandırdı.

ETİKETLER : Biyoloji , başarı , bilim , mostratec , dünya şampiyonluğu , olimpiyat , brezilya , proje

Doğa Okulları, dünyanın en köklü proje olimpiyatlarından olan ve bu yıl 30.’su düzenlenen MOSTRATEC Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda Dünya Şampiyonluğu'nun yanı sıra 3 büyük başarıya daha imza attı. Her yıl tüm dünyadan binlerce proje başvurusunun yapıldığı ve çok ciddi elemelerin gerçekleştiği yarışmanın finallerine Türkiye’den seçilen 10 projeden 7 tanesinin Doğa Okulları Biyoloji Zümresi’nden olması büyük gurur vermişti.

Değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Dünya Şampiyonluğu gururumuzu, Dünya 2.’liği, Dünya 4.’lüğü ve MOSTRATEC TV Özel Yayın Ödülü’ne layık görülerek gösterdikleri paha biçilemez başarıyla mutluluğumuzu katlayarak arttırdılar.

• Bahçelievler Kampüsü öğretmenlerinden Duyşen Kuş'un bilimsel danışmanlığında Büşra Nur Yiğit isimli öğrencimizin gerçekleştirdiği Biyoloji Projesi Dünya Şampiyonu oldu.

• Cevizlibağ Kampüsü öğretmenlerinden Ayşegül Karapınar'ın bilimsel danışmanlığında Bengü Yaren Beyaz isimli öğrencimizin gerçekleştirdiği Biyoloji Projesi Dünya 2.’si oldu.

• Balıkesir Kampüsü öğretmenlerinden Fatma Ertan'ın bilimsel danışmanlığında Atakan Kınıklıoğlu ve Canberk Toprak isimli öğrencilerimizin gerçekleştirdiği Biyoloji Projesi Dünya 4.’sü oldu.

• Bursa Özlüce Kampüsü öğretmenlerinden Güliz Günbatı'nın bilimsel danışmanlığında Zeynep Ezel isimli öğrencimizin gerçekleştirdiği Biyoloji Projesi MOSTRATEC TV’de Özel Yayın Ödülü’ne layık görüldü.

Doğa Okulları Biyoloji Bölüm Başkanı Muhammet Kılıçöz bu başarıları; “Doğa Okulları Biyoloji Zümresi’nin damgasını vurduğu Brezilya MOSTRATEC Bilim Olimpiyatı ödül seramonisinde Dünya Şampiyonluğu'yla birlikte üç büyük başarının daha heyecanını yaşadık, çok mutlu ve gururluyuz. Bu büyük mutluluğu bizlere yaşatan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz. Doğa Okulları olarak büyük emekler vererek sürdürdüğümüz Proje Tabanlı Eğitim Programımızın  Mostratec Bilim Olimpiyatı’ndaki bu büyük başarılarıyla geldiği nokta bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. İnanıyoruz ki bu başarılı programımız çok daha fazla sayıda şampiyonluğa imza atacaktır. ‘’ şeklinde değerlendirdi.

Doğa Okulları olarak, bu büyük başarılarda emeği geçen ve bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve başarılarının tüm yaşamları boyunca devam etmesini diliyoruz.