DOĞA OKULLARI'NDAN TÜRK EĞİTİMİNE DEV HİZMET

Doğa Okulları daha önce yapılmayanı yaparak, Türk eğitimine büyük katkı sağlayan “eğitim teknolojileri” çalışmasına imza attı.

ETİKETLER : microsoft , eğitim , kodugame , online , oyun , hizmet , eğitim teknolojileri

Doğa Okulları, Microsoft tarafından geliştirilen KODU GAME LAB oyun geliştime programı için Microsoft'la işbirliğiyle “Türkçe Eğitim” içerikleri oluşturdu. Doğa Bilim Kampüsleri ders müfredatında yer alan program, öğrencilerin zihinsel gelişim ve becerilerine katkı sağlıyor. Eğitimlerin online versiyonu Microsoft Açık Akademi'de yayınlanarak Türkiye’deki tüm öğrencilerin kullanımına açıldı.

Doğa Okulları, “yeni nesil eğitim” anlayışıyla teknoloji ile öğrenimi bir araya getiriyor. Teknolojiye dokunmanın ötesine geçen bir eğitim anlayışını benimseyen Doğa Okulları Bilim Kampüsleri’nde, öğrencilerin merak ve öğrenme arzusunu geliştirmeye ve zenginleştirmeye yönelik fiziksel ve akademik imkânlar sunuluyor. En son teknolojiyi kullanmanın yanı sıra, üretip geliştirebilen Doğa Okulları, Türk eğitim sektörünün gelişmesi açısından “eğitim teknolojileri” çalışmalarına da önem veriyor. Microsoft’un tüm dünya tarafından bilinen basit oyun programlama platformu olan “Kodu Game Lab” için Türkçe eğitim müfredatı oluşturuldu ve Doğa Okulları Bilim Kampüsleri'nde müfredata uygun olarak işlenmeye başladı. Çocukların erken yaşta programlamaya başlaması için geliştirilmiş olan "Kodu Game Lab" platformunda eğlenceli bir şekilde uygulama geliştirme öğretmeyi hedefleyen online bir eğitim serisi de Microsoft ve Doğa Okulları'nın işbirliğiyle geliştirildi. Microsoft Açık Akademi'de (www.acikakademi.com) yayınlanan bu eğitim serisinden dileyen öğrenciler bedelsiz olarak faydalanabilecek.

DOĞA OKULLARI'NDAN TÜRK EĞİTİMİNE DEV HİZMET