DOĞA OKULLARI'NIN GENÇ MUCİTLERİ ANTALYA BİLİM FESTİVALİ’NDE

Doğa Okulları Ortaokul Fen Bilimleri Bölümü bu yıl ilki gerçekleştirilen Bilim Festivali’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencileri Antalya’da buluşturdu.

ETİKETLER : genç mucit , ortaokul , soes , bilim , festival , antalya

Bilim Festivali programı kapsamında öğrencilerimiz; Tübitak Ulusal Gözlem Evi’nde Uzay ve Astronomi bilimi eğitimi alarak evrende ve dünya dışında gerçekleşen olayları uzman astronomlardan öğrendiler. Akdeniz Üniversitesi Genetik ve Gıda Mühendisliği laboratuvarlarında Biyolojinin organizmalardaki kalıtım ve çeşitliliğini inceleme fırsatı buldular. Bilimin Felsefesi başlıklı eğitim konferanslarında bir araya geldikleri akademisyenler ile kendilerine sunulan olanakları değerlendirerek bilimsel düşünme ve araştırma yöntemini deneyimleme becerilerini geliştirdiler.

150 yıldan fazla süreden beri Dünya’nın pek çok ülkesinde gerçekleştirilen ve uluslararası bir etkinlik olan EXPO botanik fuarını bu yıl ‘Çiçek ve Çocuk’ teması ile Türkiye Antalya’da ev sahipliği yapıyor. EXPO’da tüm dünyadan gelen çiçekler ve çocuklar ile buluşan Doğa Öğrencileri eğitim ve eğlenceyi birleştiren, geniş bir sergi, aktivite ve gösteri çeşitliliği sunulan alanlarda unutamayacakları deneyimler yaşadılar.

Öğrencilerimizin gözlem, keşif, sorgulama, problemi çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunan projemiz gelecek yılda devam edecek. Katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz festivalde bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.