DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ DOĞA 1 İSİMLİ MODEL UÇAKLARINI UÇURMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİ!

Mekanik ve Elektroniği buluşturan öğrencilerimiz kendi yaptıkları uçaklarını FUNFLY yarışmasında havalandırdı.

ETİKETLER : FUNFLY , Model Uçak , Fizik

5 Nisan 2014 Cumartesi günü 14 kampüsümüzde çalışmalarını sürdürdüğümüz FUNFLY Model Uçak Kulübü öğrencilerimiz fiziğin aerodinamik prensibini kullanarak kendi yaptıkları uçaklarını uçurdular. Mühendisliğe adım atan öğrencilerimiz okullarımız için özel eğitim modeli olarak tasarladığımız uçaklarını yaparken, model inşa ve pilotaj konusundaki yeteneklerini sergileyip bilgilerini yarıştırdı.

Bireysel ve takım halinde 35 uçağın katıldığı yarışmada önce uçakların tasarım, görsellik, ağırlık, işçilik, teknik donanım, güvenlik ve uçuşa hazır oluş kontrolleri yapıldı. Kayıt sırasına göre pit alanında hazırlıklarını yapan pilotlar sırayla gökyüzünde hünerlerini sergiledi. Yarışmalar sonunda Pylon dalında bireysel sıralamada; Üsküdar Doğa Koleji'nden Önder Çakıroğlu 1. olurken, Kocaeli Doğa Koleji'nden Enes Can Özkal  2. ve Güneşli Doğa Kolejinden Ahmet Ümit Gör 3. oldular. Takım halinde puanlamada yine sıralama değişmedi. Üsküdar, Kocaeli ve Güneşli kampüsleri takımları ilk üçü paylaştı. En iyi tasarım ödülü kupasını 3 numaralı uçağıyla Üsküdar Kampüsünden Mehmet Can Önçırak kaldırdı. Yaptığı çalışmalar ile takım ve bireysel kategorilerde öğrencilerini başarıya taşıyan Üsküdar Doğa Okulu Fizik Öğretmeni Ezgi Can en başarılı takım Koçu kupasını almaya hak kazandı. Çalıştay havasında organize edilen yarışma sonunda her türlü teknik ve teorik konuda çözüm ortağımız olan Makine Mühendisi Murat Aygan ve Dilek Reklam Ajansı sahibi Mehmet Kelekçi beyin uçuş gösterisi izlendi.