DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ "KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ’’NE KYOTO ZİRVESİ’YLE DİKKAT ÇEKTİLER!

Doğa Okulu Ortaokul Sosyal Bilgiler ve Lise Tarih Bölümü işbirliğinde 02-11 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kyoto Eğitim Programı kapsamında Uzak Doğu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfeden Doğa Okulu ortaokul ve lise öğrencileri , Uluslararası Kyoto Protokolünün imzalandığı Japonya’nın eski imparatorluk başkenti Kyoto’da "The Multidimensional Results of The Global Warming’’ Forumu’nu gerçekleştirdiler.

ETİKETLER : Doğa Okulu çevre projeleri , Kyoto Protokolü , Kyoto Üniversitesi , The Multidimensional Results of The Global Warming , forum , küresel ısınma
Kyoto Protokolü, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi içinde imzalanan, küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda mücadeleyi sağlamaya yönelik olan uluslararası bir protokoldür. Kyoto Protokolü devletler tarafından desteklenir ve BM şemsiyesi altında küresel kurallar ile belirlenir. Bu protokolü imzalayan ülkeler, karbondioksit  ve sera etkisine neden olan diğer beş gazın salınımını azaltmaya veya bunu yapamıyorlarsa salınım ticareti yoluyla haklarını arttırmaya söz vermişlerdir. Kyoto Belediye Başkanı Mr. Daısaku Kadokawa’nın  Kyoto hakkında detaylı bilgiler verdiği, Kyoto Üniversitesi  Profesorü  Watanebe’nin yanı sıra Doğa Koleji öğrencilerinin de  sunum yaptığı bu anlamlı  forumun öğrencilerimizin  dünya sorunları hakkındaki duyarlılığını ve  çözüm üretme becerisini geliştirerek  onlara  diplomatik bir bakış açısı kazandırdığına inanıyoruz.Doğa Koleji öğrencileri eğitim programı kapsamında Asya kıtasındaki önde gelen üniversitelerden biri olarak tanınan ve dünya çapında araştırmacılar yetiştirmesiyle ünlü olan Kyoto Üniversitesi’ni ziyaret ettiler. Üniversitenin  akademisyenleri  tarafından örnek bir ders dinleyen öğrencilerimiz ayrıca Kyoto Üniversitesi akademisyenlerinin rehberliğinde Kyoto National Museum’u gezdiler.Toyota Fabrikası ve Todarji Temple, Kaufukuji  Temple, Kinkakuji  Temple, Sensoji Temple, Golden Temple gibi Japonya’daki  ünlü ve en ilgi çekici tapınakları da ziyaret eden Doğa Koleji öğrencileri farklı  kültürleri ve inançları yakından tanıma imkanı buldular.