DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ'NİN RESFEBE SERGİSİNE DAVETLİSİNİZ!

Doğa Okulları Ortaokul Öğrencileri’nin resfebeleri Rahmi Koç Müzesi’nde sergileniyor.

ETİKETLER : resfebe , matematik , oyun , akıl , sergi , rahmi koç müzesi

Doğa Okulları Ortaokul Öğrencileri, 9 Kasım 2015 tarihinde Rahmi Koç Müzesi - Renkli Matematik Dünyası’nda 50 yaratıcı çalışmadan oluşan resfebe sergisinin açılışını yaptı. Bu yıl Rahmi Koç Müzesi’nde açtığımız serginin üçüncü yılı. Her yıl açılan sergi tüm yıl boyunca ziyaretçileriyle buluşuyor.

Sergimizin içeriğini bir akıl oyunu çeşidi olan Resfebe yani resimli alfabe oluşturuyor. Öğrencilerimize matematiğe karşı olumlu bakış açısı kazandırmaya yönelik yaptığımız bir çalışma olan Resfebe; bir kelimenin farklı sayı, harf, resim ve bunların şeklinde, boyutunda, rengindeki farklılıklarla anlatılmasına dayanıyor. Öğrencilerimizin zeka gelişimine katkı sağlayan, onlara farklı bakış açıları kazandırmayı amaçlayan bir çalışma olan resfebe aynı zamanda yediden yetmişe herkesin ilgisini çeken bir çalışma. Açtığımız sergi iki yönüyle dikkat çekiyor; bunlardan biri farklı içeriği bir diğeri ise içeriği oluşturan 50 çalışmanın her birinin Tüm Türkiye’de farklı kampüslerde öğrenim gören öğrencilerimizin seçilen çalışmalarından oluşması.

Tüm yıl boyunca Rahmi Koç Müzesinde açık kalacak olan sergimize katılımlarınızı bekliyoruz.