DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ "O DA OKUYOR" PROJESİ İLE İKLİM MÜCADELESİNE IŞIK TUTACAK!

Bursa Çekirge Kampüsü Öğrenci Meclisi ve edebiyat zümresi iş birliğiyle başlattıkları "O da Okuyor" projesi ile kitap okumaya yönelik farkındalık yaratıyor...

ETİKETLER : proje , iklim değişikliği , o da okuyor , kitap okuma , mücadele , festival

Sanal aşka aşık insanları, doğal aşkla buluşturmayı hedefleyen öğencilerimiz instagramda #dogaLaşkkitapvekahve hastagiyle başlattıkları projede kitap dostu arkadaşlarının paylaşımlarını repost ederek “O da Okuyor” projesinde bir araya geliyor. Gün geçtikte sosyal medya kullanımın artması ile kitap okuma oranın düşmesine Doğa Okulları Öğrencileri başlattıkları proje ile kitap okumanın önemini bir kez daha vurguluyor. Takipçi sayısının hızla artması ile birbirinden yaratıcı fotoğraflar “odaokuyor” sayfasında yerini alıyor. Öğrencilerimiz haziran ayında gerçekleştirecekleri Kitap Okuma Festivali’nde en yaratıcı fotoğrafı paylaşan arkadaşlarını ödüllendirmeyi planlıyor.

Üretken, bilinçli ve sosyal bireyler yetiştirmeye hedefleyen Doğa Okulları'nda öğrencilerimiz başlattıkları proje ile iklim mücadelesine de ışık tutmayı planlıyor. Shereton Bursa iş birliği ile 19 Mart’ta öğrenci meclislerinin davet ettiği bürokratlar ve projeye destek veren tüm kitap severler bir araya gelerek 1 saat boyunca kitap okuyacak. Saat 20.30- 21.30 aralığında tüm dünyada iklim mücadelesine ışık tutmak amacı ile ışıklar kapatılacak ve 1 saat boyunca mum ışığında kitap okumaya devam edilecek.

Öğrencilerimiz, Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey, Bursa Nilüfer İlçesi Kaymakamı Mustafa Kılıç, Osmangazi İlçe Kaymakamı Sayın Enver Ünlü, Yıldırım İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet Aydın’ı makamında ziyaret ederek hem projelerini anlattı hem de iklim mücadelesine ışık tutmak için mum ışığında kitap okuma etkinliğine davet etti.