DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ OKULUN İLK GÜNÜ KENDİ MEYVE BAHÇELERİ İÇİN FİDE DİKTİLER!

“Doğa Konseptli Eğitim Modeli” ile, çevreye karşı duyarlılığı eğitim felsefesinin bir parçası olarak benimseyen Doğa Koleji'nin kampüslerinde meyve bahçeleri genişliyor. “Create a Fruit Garden” projesi ile tüm fideler öğrenciler tarafından dikiliyor. Bu kapsamdaki ilk etkinlik ise bütün Doğa Okulu kampüslerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu yıl 4. sü yapılan projede dört yıl içerisinde 2830 adet meyve fidesi hayat buldu.

ETİKETLER : fidan , fide , meyve , fide ekimi , doğa konseptli eğitim modeli , Create a Fruit Garden , ekoloji , proje

“Bir Doğa Nesli Yetiştirmek” hedefiyle çevre konusunda birçok projeye imza atan Doğa Koleji, okulların açılmasıyla birlikte bu alandaki yeni projelerini de hayata geçirmeye başladı. “Create a Fruit Garden” projesi kapsamında kampüslerinde meyve bahçeleri oluşturmak amacıyla elma, armut, portakal, ayva, nar gibi birçok meyve fidesi öğrenciler tarafından dikildi. Aynı zamanda bir farkındalık çalışması olan etkinlikte geleceğin büyüklerine ağaç çeşitleri tanıtılıp, ağaç dikmenin önemi anlatıldı. Öğrencilere yaklaşan susuzluk tehlikesi vurgulandı ve suyu israf etmemeleri, doğayı ve çevreyi koruma yöntemleri konusunda bilgi verildi. Öğrencilerin grup çalışmasıyla yaptığı bu etkinlik onların hem ilk gün birbirleri ile daha iyi bir iletişim kurmasını sağladı, hem de doğaya yeni bir canlı kazandırmanın heyecanını yaşattı.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için, çevre eğitimini küçük yaşta verme bilinciyle hareket eden Doğa Koleji, çocuklara yeşili sevdirmek, korumak ve bilgilendirmek amacıyla okul bahçesinde meyve bahçesi oluşturacak bir alan oluşturup, ekoloji öğretmenleri ve bahçıvan eşliğinde derse devam ettiler.

Doğa en iyi öğretmendir…

Doğa Koleji’nin yakaladığı bu başarının en önemli yapıtaşı ise başka hiçbir eğitim kurumunda uygulanmayan ve Doğa Koleji’nin öncülüğünü yaptığı Doğa Konseptli Eğitim Modeli. Doğa Koleji’nde çocuklar her şeyi dünyanın en iyi öğretmeninden, doğanın kendisinden öğreniyorlar. Doğa Konseptli Eğitim, doğanın ve doğa sevgisinin eğitimin her parçasına katıldığı, eğitimin dört duvara takılmayıp her yerin eğitim alanı, her anın da eğitim zamanı olduğu bir yaklaşımı benimsiyor. Doğayı temel alarak geliştirilen eğitim konseptiyle, klasik kalıpları yıkarak eğitimde “yaparak ve yaşayarak öğrenme” anlayışını sistemleştiren, başarıyı “eğitim hayattır” cümlesiyle tanımlayan Doğa Koleji; öğrencilerini sadece akademik anlamda değil her alanda donatarak hayata hazırlıyor.