DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ Pİ GÜNÜ’NÜ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ VE HOCALARI İLE BİRLİKTE KUTLADI…

Topkapı Doğa Okulu öğrencileri Pi Günü kutlamaları kapsamında İstanbul Üniversitesi’ni ve İstanbul Üniversitesi rektörünü ziyaret etti. İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü’nde okuyan öğrencilerle birlikte Pi Günü’nü kutladılar. Kutlamalar kapsamında, “Pi “sayısını üniversite hocalarından dinleme fırsatı yakaladılar.

ETİKETLER : Pi Günü , matematik , ortaokul , istanbul üniversitesi , rektör , ziyaret , soes , Topkapı Doğa Koleji

Doğa Okulu öğrencileri Pi sayısının yaklaşık değerini İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü’nde okuyan öğrencilerle buldular, çeşitli hesaplamalar yaptılar. Pi pastası kesip, ünlü bir matematikçinin hayatını konu alan “Imitation Game” isimli filmi birlikte seyrettiler. Öğrencilerimiz, Doğa Koleji’nde Matematik Bölümü olarak yapılan çalışmaları, SOES Akıl Oyunları derslerini, Resfebe Sergilerini, Pi  Günü kutlamaları kapsamında yapılan çalışmaları, sosyal sorumluluk projelerini, “Pi’nin Peşinde” eğitim içerikli İtalya ve Yunanistan gezilerini anlattılar. Öğrencilerimiz, İstanbul Üniversitesi rektörünün adına hazırladıkları Resfebe çalışmasını kendisine hediye ettiler.

Üniversite kantininde hazırladıkları Pi kurabiyeleriyle satış yapan öğrencilerimiz, üniversite kantininde öğrencilerle, üniversiteden ayrıldıktan sonra kapalı çarşı esnafıyla Pi sayısını ve Pi Günü’nü konu olan sokak röportajları yaptılar. Hem İstanbul Üniversitesi’ni tanıma fırsatı yakalayan, hem de yaptıkları kutlamanın gelirini “Çanakkale’de Bir Can Bir Fidan” sosyal sorumluluk projesine aktarmış olmanın mutluluğunu yaşayan öğrencilerimiz için bu yıl Pi Günü unutulmaz geçti.

Bizi ve öğrencilerimizi misafir eden İstanbul Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz.