DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ SAFFET EMRE TONGUÇ İLE TARİHİ YARIMADA’YI KEŞFETTİ!

Ünlü rehber ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç, Doğa Okulu Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri ile tarihi yarımadayı keşfe çıktı!

ETİKETLER : Saffet Emre Tonguç , Doğa Okulu Fotoğrafçılık Kulübü , etkinlik , tarihi yarımada , Sultanahmet , Büyük Valide Han

Doğa Koleji ve İstanbul Life dergisinin işbirliğinde düzenlenen, Sultanahmet’ten Kapalıçarşı’ya uzanan gezide gençler, hem şehrin tarihini dinledi, hem de fotoğraf çekti!

Güneşli bir İstanbul sabahında Saffet Emre Tonguç ve Doğa Okulu Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri, Sultanahmet Meydanı’nında buluştu. Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı içinde bulunan tarihi Haseki Restaurant’da kahvaltı ettikten sonra Ayasofya ve Topkapı Sarayı ile gezi başladı. III. Ahmet Çeşmesi’nin de tarihini dinledikten sonra, Soğukçeşme Sokağı’nı gezen öğrenciler, burada bol bol fotoğraf çekti. Ardından Sultanahmet Camii, Hipodrom, Alman Çeşmesi, Yerebatan Sarnıcı’nın da tarihini anlattı Saffet Emre Tonguç. Daha sonra şehrin en eski alışveriş merkezi, 1461'den kalma Kapalıçarşı da gezildi. Çarşının renkli sokaklarında yürürken, öğrenciler hem yeni yerler keşfetti hem de Saffet Emre Tonguç ile çarşının çatısından İstanbul’u görme şansını elde etti. Ayrıca Büyük Valide Han'ın çatısından, muhteşem fotoğraf kareleri yakalandı. Tarih, fotoğraf ve keyif dolu bu gezi Kapalıçarşı’nın içindeki Havuzlu Lokanta’daki lezzetli bir yemek ile son buldu!