DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ TEKNOLOJİ DEVLERİNİ KEŞFETMEYE DEVAM EDİYORLAR!

Öğrencilerimizin teknoloji keşiflerine devam ediyor. Şimdi de teknoloji devi IBM Türk'deyiz.

ETİKETLER : ibm , teknoloji gezisi , ibm turk , veri güvenliği , data güvenliği

Öğrencilerimiz kurumsal ve uluslararası bir teknoloji firması olan IBM'in Türkiye ayağını görme ve yakından tanıma fırsatı buldular. IBM Turk öğrencilerimize yapmış oldukları sunumlarla; IBM dediklerinde zihinlerinde oluşan donanımsal olarak uyanan algıları değişti. Artık IBM'in müşteriler için kurumsal çözümler sağlayan, bulut hizmeti veren, pazarlama için yazılımsal stratejiler geliştiren bir firma olduklarını öğrendiler.

IBM yetkilileri müşteri bilgilerinin saklanması deyince akla gelen ilk sorun olan güvenlik problemlerini nasıl çözdüklerini kısaca aktardılar. Ayrıca bilgileri depolamak için sağlanan Data Center'ların ne anlama geldiklerini anlatan bir video izlettiler. Data Center'ın ne olduğu hakkında öğrencilerimizden gelen soruları cevaplandırdılar. Öğrencilerin en çok merak ettikleri hacker ve veri güvenliği açıklarını nasıl çözdüklerini küçük örneklerle açıkladılar. Ayrıca doğal felaketler karşısında ne tür önlemler aldıklarını gösterdiler. İzmir'deki IBM TURK Firması'nı örnek göstererek yangın durumunda sıcaklığa duyarlı civalar sayesinde odalardaki sıcaklık değişimlerini nasıl ölçtüklerini ve yangını söndürdüklerini aktardılar.

Öğrencilerimiz sunumdan sonra firmanın inovasyon merkezini gezdirdiler. Yeni fikirler hakkında bilgiler paylaştılar. örnekler gösterdiler. Donanım ve yazılım olarak nasıl bağlantılar kurulabileceğini örneklediler. Kurumsal bir teknoloji firmasını tanıma fırsatı bulan öğrencilerimiz bu geziden büyük keyif alarak okullarına döndüler.