DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ, TÜRK EDEBİYATININ ÇINARI YAŞAR KEMAL’İ ZİYARET ETTİ.

Türk ve Dünya edebiyatının yaşayan en önemli yazarları arasında yer alan Yaşar Kemal, Doğa Okulu öğrencilerini evinde ağırladı.

ETİKETLER : edebiyat , Yaşar Kemal , yazar , ziyaret

Öğrencilere büyük bir ilgiyle yaklaşan usta yazar, çocuklarla sohbet ederek edebiyat ve yaşama ilişkin öğütlerde bulundu. Çocukların yanlarında getirdikleri kitapları da imzalayan Yaşar Kemal, genç neslin edebiyata ilgisinden ve kendisine gösterdikleri sevgiden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Çocuklarla, yazarlık yaşamına ilişkin minik bir sohbet de gerçekleştiren Yaşar Kemal, yazı yazmanın ve okumanın önemine ilişkin çocuklara tavsiyelerde bulundu. Yaratıcılığın ve dünyaya bakış açısının gelişmesi yönünde romanların önemine değindi. Usta yazar ile tanışma ve sohbet etme fırsatı bulan gençler, yaşayan bir efsaneyle yan yana olabilmenin gururunu yaşadıklarını aktardılar. Yazar ile hatıra fotoğrafları da çektiren gençler, daha çok kitap okuma sözü vererek Yaşar Kemal ile vedalaştılar.