DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ, ÜNLÜLERİ BİLİMSEL DENEYLERLE BULUŞTURUYOR!

ETİKETLER : Proje , ünlülerle deney , safiye soyman , faik öztürk , deney , bilim , sosyal sorumluluk , ünlü

Doğa öğrencileri arasında sosyal sorumluluk bilinci yer aldıkları proje sayısı arttıkça daha da gelişiyor. Kimi zaman okul yönetiminin yönlendirmesine gerek kalmadan pek çok proje fikir aşamasından uygulamasına kadar Doğa öğrencileri tarafından üretiliyor, yönetiliyor ve sonuçlandırılıyor.

Doğa Koleji’ nde bilimsel çalışmalar öğrencilerin bilimsel düşünme süreçlerinin gelişmesini sağlıyor. Böylece analitik düşünme becerisini geliştirerek sentez yapma yeterlilikleri artıyor. Bilim ve teknoloji alanlarında yaşanan gelişmelerle hızla değişen dünyada, yeni nesilleri farklı bir gelecek bekliyor. Yeni meslekler, teknolojiler ve bilim dallarının olacağı bir dünyaya genç nesilleri donanım ve vizyonla yetiştirmek büyük önem taşıyor. Geleceğin liderlerini ve bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, bu önemli sorumluluğu gerçekleştirmek için sadece günümüz şartlarını değil geleceğin şartlarını da göz önüne alarak bilim insanı yetiştirme programını sürdürüyor.

Öğrencilerinin bilimi yaşayarak öğrenme ilkesini benimseyen Doğa Okulu benzersiz bir projeye imza attı. Doğa Okulu İncek Kampüsü ortaokul öğrencileri “Ünlülerle Deney'' projesi kapsamında Safiye Soyman ve Faik Öztürk’ ü konuk ettiler. Laboratuvarda öğrenciler eşliğinde deney yapan ünlü sanatçılar, bilime ve eğitime verdikleri katkıdan da oldukça mutlu oldular. Doğa Okulu öğrencileri için mini bir de konser veren ünlü konuklar, Doğa Okulu İncek Kampüsü ortaokul öğrencilerinin sorularını yanıtladılar.

Cern, Nasa gibi bilimsel eğitim programlarına da katılan öğrenciler yıl boyunca ünlüleri konuk ederek laboratuvarda deneyler yapacaklar ve ünlülerden de bilime katkıda bulunmaya davet edecekler.