DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİNDEN DÜNYA GIDA GÜNÜ'NDE ANLAMLI KUTLAMA!

16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde tüm Doğa Okulu kampüslerinde eş zamanlı olarak Harvest Fest etkinliği gerçekleştirildi.

ETİKETLER : harvest fest , Doğa Okulu Ekoloji Bölümü , Hasat Şenliği , Dünya Gıda Günü , Word Master , Tohum Takas Şenliği'

Doğa Konseptli eğitim modeli ile çevre bilinci yüksek nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, öğrencilerine tarım kültürünü, organik beslenmenin önemini ve hasat kültürünü yaşayarak öğretiyor.

Yaşadığımız şu günlerde, kaybolmaya yüz tutmuş olan tarım ve hasat kültürünün önemini aşılamak adına Doğa Okulu Ekoloji Bölümü tarafından organize edilen Harvest Fest, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde tüm Doğa Koleji kampüslerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Çocuklar yağmurdur. Biz ise onları bir kaba koymaya çalışmak yerine adeta bir toprak olmalıyız.

Doğa Okulu öğrencileri, Harvest Fest etkinliğini 16 Ekim Dünya Gıda Gününde kutlayarak kendi yetiştirmiş oldukları sebze ve meyvelerin hasadını gerçekleştirdiler. Böylelikle doğal ve sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamış oldular.

Öğrencilerden 16 Ekim Dünya Gıda Günü Kutlaması

Doğa Okulu öğrencileri 16 Ekim Dünya Gıda Gününde hasat şenliğini kutlayarak çevreye çok anlamlı bir mesaj verdiler. Gün boyu süren etkinliklerde sağlıklı salata yaparak hedik dağıttılar. Böylelikle hızla artan ülke nüfusumuzun beslenmesinde önemli bir yeri olan buğdayın farkındalığını arttırdılar.

Doğa çocukları yaşayarak öğreniyor.

Yaş gruplarına göre farklı etkinliklerle organik tarım kültürü ve sağlıklı beslenme hakkında bilgi edinen Doğa Okulu öğrencileri, festival sırasında kendi ürettikleri sebzeleri afiyetle yediler. Üçüncü sınıf öğrencileri “Tohum Takas Şenliği'ni” gerçekleştirerek yerel tohum çeşitlerinin önemi konusunda geniş ölçekte farkındalık oluşturmayı hedefledi. Birinci sınıf öğrencileri “Buğday Tohumu Ekimi” etkinliği ile eğlenceli bir yarışma başlatarak buğdayın önemini kavrarken, ikinci sınıf öğrencileri “Word Master” yarışı ile ekolojik terimlerin anlamlarını oynayarak öğrendi.