DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİSİ ELİF FİDANCI ULUSLARARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA ÖDÜL KAZANDI

İngiltere’de yerleşik “Sürdürülebilir Yaşam Vakfı” tarafından, Sarıyer Doğa Okulu öğrencisi Elif Fidancı’nın, “Sürdürülebilir Yaşam Vakfı 2014 Uluslararası Okullar Kompozisyon Yarışması”nda ortaokul ve lise kategorisinde “Onursal Mansiyon” ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

ETİKETLER : Elif Fidancı , Sarıyer Doğa Koleji , Uluslararası Kompozisyon Yarışması , Edebiyat , başarı

Yarışmaya katılan öğrencilerden ana konusu “sürdürülebilir yaşamın kendileri için anlamı ve bu amaca erişmek için kendi ülkelerince atılması gereken adımlar” olan bir kompozisyon yazmaları istendi. Elif Fidancı, genel klasmanda kazananın yanısıra ilkokul (7-11 yaş) ve ortaokul/lise (11-17 yaş) kategorilerinde 1. 2. ve 3. sırayı alanların da açıklanacağı “Uluslararası Tartışma ve Ödül Töreni”ne sertifikasını almak üzere davet edildi.

“The Living Forest – Sürdürülebilir Yaşam Vakfı” yöneticisi Karl Hansen: “Organizasyon sorumlusu ve ‘Uluslararası Okullar Kompozisyon ve Tartışma Yarışması’ jüri üyelerinden biri olarak yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ederim. Bu yıl 70’i aşkın ülkeden öğrencilere ait mükemmel kalitede yazılmalarına ek olarak büyük çoğunluğu sürdürülebilir yaşam hakkında son derecede yaratıcı fikirler içeren 1.000’i aşkın kompozisyon teslim aldık. Sürdürülebilir Yaşam Vakfi’nın 2014 Uluslararası Okullar Kompozisyon ve Tartışma Yarışması, öğrencilere çevrelerindeki en iyi genç zihinlerle çalışma, başkalarından ilham alma, bilgi paylaşımı ve işbirliğini teşvik gibi fırsatları sunan çok güçlü bir uluslararası perspektife sahiptir. Bu nedenle Elif Fidancı’nın Temmuz ayında İngiltere’de gerçekleşecek olan ‘Uluslararası Okullar Tartışmaları’na katılımını görmeyi umut ediyoruz.

" Tüm finalistler ve mansiyon tam listesi web sitesinde yayımlanmıştır. www.livingrainforest.org/explore/schools-debate

Sürdürülebilir Yaşam Vakfı Hakkında

Vakfın misyonu sürdürülebilirlik sorunları hakkında toplumla ve uzman topluluklarıyla iletişim kurarak sürdürülebilir bir gelecek için olumlu bağlantılar sağlamaktır. Sürdürülebilir Yaşam Vakfı, “Uluslararası Okullar Kompozisyon ve Tartışma Yarışması” düzenlenmesine ek olarak Berkshire’daki “Yaşayan Yağmur Ormanları (Living Rainforest) Eğitim Merkezi”nin işletmecisi olarak yılda 80.000 ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Merkez, ziyaretçilerinin küresel sorunları yerel bir bakış açısıyla değerlendirmesine ilham verir ve küresel biyoçeşitlilik değerine sahip tehlike altındaki nadir türler de dahil olmak üzere 700 bitki ve hayvan türünü içeren benzersiz bir yağmur ormanı deneyimi sunar.

Daha fazla bilgi için: www.livingrainforest.org/charity/