DOĞA OKULLARI ŞİŞLİ BİLİM KAMPÜSÜ VENEZUELA’LI TARİHÇİ BOHÓRQUEZ’İ MİSAFİR ETTİ

Venezuela’lı tarihçi ve felsefeci Dr. Carmen Bohórquez, “General Francisco de Miranda’nın Ölümünün 200. Yılını Anma’’ etkinlikleri çerçevesinde Doğa Okulları Şişli Bilim Kampüsü’nde öğrencilerimize konferans verdi.

ETİKETLER : Francisco de Miranda , Carmen Bohórquez , şişli bilim kampüsü , tarih semineri , latin amerika tarihi

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun işbirliğiyle düzenlenen “Francisco de Miranda ve Latin Amerika’nın Bağımsızlaşma Süreci” başlıklı konferansta Bohórquez, ülkenin bağımsızlık savaşına önderlik eden De Miranda’nın hayatını anlattı.

Şişli Kampüsü öğrencilerimizle bir araya gelen Carmen Bohórquez, Türkiye’nin geleceğini temsil eden gençlerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Türkiye ve Venezuela arasında tarih boyunca iyi ilişkiler olduğunu anlattı. Francisco de Miranda’nın Latin Amerika ülkeleri için çok önemli bir kişilik olduğunu belirten Bohórquez, Miranda’nın dünya tarihini değiştiren bu coğrafyadaki 3 devrimin önderi olduğundan bahsetti.

De Miranda’nın özgürlük ve demokrasinin en ateşli savunucusu olduğunu söyleyen Bohórquez, “Düşünün ki bundan 300 yıl önce bir lider, kadınların, kölelerin ve tüm kolonilerin bağımsızlığı için savaşmaktaydı. Böylece yaşadığı dönem için öncü bir profil çiziyordu. 1783’te Amerika kıtasındaki tüm kolonilerin özgürlüğüne kavuşması için İspanya Krallığına karşı mücadelesini başlattı. O tarihte bağımsızlığın mümkün olduğunu söyleyen ilk kişiydi.  De Miranda, Güney Amerika’yı özgürlüğüne kavuşturan bir özgürlük savaşçısıydı.” diye konuştu.

Konuk tarihçi Bohórquez, konferansın ardından öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.