DOĞA OKULLARI t-MENTOR ÖĞRENCİLERİ TURKCELL DENEYİM MERKEZİ’NDE

Doğa Okulu t-Mentor öğrencileri Turkcell ziyareti ile bilgi ve iletişim teknolojilerindeki yönetim, arge ve iş geliştirme süreçleri konusunda bilgi sahibi oldu.

ETİKETLER : turkcell deneyim merkezi , teknolojik gezi , 3d print , 3d model , t-mentor , Doğa Okulu teknoloji

Öğrencilerimizi Turkcell Müşteri Yöneticisi Levent Keleş karşılayarak öğrencilerimize ilk olarak, satış ve iş stratejileri konusunu kapsayan aynı zamanda Türkiye ve Dünya’da Turkcell’in pazar payını ve kapsama alanlarını özetleyen bir seminer verdi.

Sunum sırasında öğrencilerimizin en çok dikkatini çeken konulardan biri olan; Metrolarda telefonların neden çekmediği, %99 kapsama alanının ne anlama geldigini sorgulayarak  yetkililerden telekominikasyon ve iletişim ile ilgili merak ettikleri tüm detayları öğrendiler.

Öğrencilerimizin Deneyim merkezi turu sırasında en çok ilgilerini çeken konulardan biri olan; Dogal afetler esnasında telefon hatların neden kirlendiği ve bu gibi aksaklıkların en kısa sûrede gezici Turkcell Araçları ile nasıl çözüldüğünü gördüler. Ayrıca, Turkcell'in hayatı kolaylaştırmak için ürettikleri akıllı telefonları tanıyarak Turkcell'in telefon uygulamalarını keşfettiler. En cok kullanılan telefon uygulamasının navigasyon ve trafik bilgisi almak için kullandığını gördüler.

3D printer ile ilgili 3D printer hangi programlar ile Çalışır? 3D bir model ne kadar sürede print edilir?  Gibi sorularada cevap alan öğrenciler Turkcell'in Van depremi sonrasinda başlattığı kumbara kampanyasının sonuçlarını izleyerek yaptıkları bu sosyal sorumluluk çalışması için TURKCELL’i tebrik ettiler.