DOĞA OKULLARI TÜRKİYE GENELİ 1. YARATICI YAZARLIK FESTİVALİ SONA ERDİ!

Türkiye’nin eğitim lideri olan Doğa Okulları yepyeni proje ile bir ilke daha imza attı.

ETİKETLER : yaratıcı yazarlık , festival , hurihan yıldırım , ayfer erdem batı , türkçe , sertifika

Türkiye’de ilk kez bir okul, kendi bünyesinde yaratıcı yazarlık festivali düzenledi. Bir festival havasında geçen organizasyonda açılış konuşmasını Doğa Okulları Türkçe Bölüm Başkanı Hurihan Yıldırım yaptı. Ardından çocuk edebiyatının sevilen ve ünlü yazarı Canan Tan festivalle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. İlk akşam Ali Kırca’nın eğitimi ile başlayan festival ikinci ve üçüncü gününde sabahtan öğlene kadar süren eğitimlerle devam etti. Bu eğitimlerde Yazar ve Tiyatro Oyuncusu Ayşe Erbulak, Yazar ve Hürriyet Çocuk Dergisi Yayın Yönetmeni Ömür Kurt, Yazar Gülayşe Koçak, yazar Dilek TOKAY , Dogan Egmont  Mali İşler ve Yayıncılık Koordinatörü Erdal Karakaya ,Oyuncu ve Yazar Dilşad Çelebi, Yazar Göktuğ Canbaba, Yazar Koray Avcı Çakman görev aldılar. Festivale katılan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen 307 öğrenci bu değerli akademisyen ve yazarlardan aldıkları eğitimlerle yeni ufuklara yelken açtılar.

Festival adına yakışır olarak öğleden sonraları ise sosyal ve kültürel gezilerle renklendi. Bu geziler kapsamında öğrencilerimiz İzmir’in ilçesi Şirince, Efes Antik kent, Karşıyaka Meydan, Saat Kulesi, Alsancak Meydanı, Kordon Boyu ve Artemis Tapınağı gibi görülmeye değer yerleri büyük bir ilgiyle öğretmenleri ve rehberler eşliğinde gezdiler. Akşam otele döndüklerinde animatörlerin hazırladığı özel animasyonlarla dj eşliğinde dans edip doyasıya eğlendiler.

Festivalin son gününde sertifika töreni düzenlendi. Doğa Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ayfer Erdem Batı’nın festivale katılan yazar ve akademisyenlere, festivalde yer alan öğretmenlere ve festivali anlamlı kılan tüm Doğalı öğrencilere yönelik teşekkür konuşması ve bu festivalin gelecek yıllarda da daha kapsamlı bir şekilde yapılacağının sözünü vermesi salondaki enerjiyi zirveye taşıdı. Konuşma sonrasında festival boyunca öğrencilerin yaptığı tüm çalışmaları ve gezileri kapsayan video gösterisi yayınlandı. Festivale katılan bütün öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde sahneye gelip eğitim aldıkları yazar ve akademisyenlerden sertifikalarını aldılar. Sertifika töreniyle birlikte büyük festival sona erse de herkesin aklında festivalin gelecek yıllarda ne boyutlarda olacağı, kimlerin katılacağı sorusu, yüzlerde ise festivalin bu derece ses getirmesinin gururu ve mutluluğu vardı.