DOĞA OKULLARI VE ACIBADEM FULYA HASTANESİ KALP SAĞLIĞI HAFTASI İÇİN BULUŞTU

Sağlıklı genç nesil yetiştirmenin önemi 12 Nisan 2014 Cumartesi günü Doğa Okulu Sarıyer Kampüsü’nde anlatıldı. Acıbadem Fulya Hastanesi ve Doğa Okulu ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen “Sağlıklı Çocuk Şenliği”nde geleceğin mimarı çocuklar ebeveynleriyle birlikte hem neşeli hem de sağlık dolu bir gün geçirdi.

ETİKETLER : Kalp Sağlığı Haftası , Acıbadem Fulya Hastanesi , Sarıyer Doğa Koleji , Sağlıklı Çocuk Şenliği

Acıbadem Fulya Hastanesi ve Doğa Koleji 7-14 Nisan Kalp Sağlığı Haftası için sağlık ve eğlence dolu bir etkinlik düzenledi. 12 Nisan 2014 Cumartesi günü Doğa Okulu Sarıyer Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğe Doğa Okulu öğrencileri aileleriyle birlikte katıldılar.

“Sağlıklı Çocuk Şenliği” etkinliği çerçevesinde Doğa Koleji, beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde “Kids Athletics”, müzik öğretmenleri eşliğinde “Beden Perküsyonu” grup çalışması ve anaokulu öğrencileri tıp alanında organlar ile ilgili sunumlar yaptılar. Acıbadem Fulya Hastanesi ise “Denge”, “Şut Atma” ve “Basket Atma” yarışmalarını gerçekleştirdi. Basket atma yarışmasında başarılı olanlara Acıbadem Sağlığı Merkezi’nin rengarenk bileklikleri hediye edildi. Anaokulu öğrencilerinin tıp öğrencileri kıyafetlerini giyerek yapmış oldukları organlar hakkındaki sunumlar en çok ilgi gösterilen etkinliklerden biri oldu.

Acıbadem Fulya Hastanesi “Sağlıklı Çocuk Şenliği” etkinliğine tam teferruatlı katıldı. Katılımcılar etkinlik esnasında tansiyonlarını ve kalp ritimlerini ölçme imkanını da elde ettiler. Ayrıca sağlıklı yaşamın simgesi ve kalp dostu yeşil elma katılımcılara dağıtıldı.

25. Kalp Sağlığı Haftası çerçevesinde Acıbadem Fulya Hastanesi ve Doğa Koleji’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik Prof. Dr. Yıldız Tümerdem’in konuşmasıyla sona erdi. Tümerdem kalp sağlığı hakkında önemli mesajlar verdi. Obezite ve sigara kullanımına dikkat çeken Tümerdem “Düzenli yapılan sağlık kontrolleri hayat kurtarıcıdır. Dengeli beslenme ve düzenli spor sağlıklı yaşamın vazgeçilmez iki unsurudur. Bu alışkanlıklara ne kadar genç yaşta başlanılırsa sağlıklı nesil yetiştirmede o kadar başarılı olunur” dedi. Tümerdem “Sigara Son” mesajıyla konuşmasını tamamladı.